Odată cu preluarea Capitalei, Nicușor Dan și-a continuat lupta împotriva “mafiei imobiliare”, care datează din perioada sa de activist pentru mediu. Actualul edil a dat vina pe “greaua moștenire” lăsată de Gabriela Firea pentru lipsa dezvoltării.
Însă o analiză recentă comparativă a cifrelor celor două mandate pare însă să îl contrazică pe actualul primar. Încă dinainte să fie ales primarul Bucureștiului, Nicușor Dan era un cunoscut activist de mediu și critic dur al administrațiilor precedente pe dezvoltarea urbanistică. Astfel că principalul său obiectiv la venirea în primărie a fost blocarea proiectelor de dezvoltare demarate de administrațiile precente. Din a doua lună de mandat, acesta a suspendat Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ale sectoarelor 2,3,4,5 și 6, catalogat de specialiști drept un blocaj total al dezvoltării.
Poate cel mai grav lucru, susține avocatui Radu Dinulescu, citat de aceeași sursă, este faptul ca Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2,3,4,5 și 6, ceea ce în traducere liberă înseamnă blocarea pentru absolut orice reglementare de urbanism. Situația a rămas aceeași și în prezent, după 4 ani de mandat.
“Astfel a fost blocată orice reglementare de urbanism. Trebuie precizat că rolul acestor PUZ-uri coordonatoare era acela de a aduce în actualitate prevederile PUG-ului din anul 2000, care erau caduce și nu se mai puteau aplica deoarece nu erau conforme cu situația juridică a terenurilor și cu dezvoltarea socio-economică a orașului”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.
Cum a suspendat PUZ-urile
Conform avocatului citat de Gândul.ro, la baza suspendării au stat cereri formulate în instanță de ONG-uri apropiate lui Nicușor Dan. Radu Dinulescu susține că astfel s-a încălcat principiul contradictorialității prevăzut în Codul de procedura civilă și că ceea ce trebuia să facă Nicușor Dan era să modifice PUZ-urile conform reclamațiilor apărute, nu să le blocheze până în zilele noastre.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News