Cinci pakistanezi au fost arestaţi pentru uciderea unui migrant afgan pe stradă în Timișoara

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / Virgil

Judecătorul de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Timiş a dispus, vineri noapte, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile, pentru omor, pe numele a cinci cetăţeni pakistanezi, acuzați de uciderea unui migrant afgan pe o stradă în Timișoara.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat că, din probatoriul administrat în cauză până la acest moment, a rezultat că cinci cetăţeni pakistanezi au săvârşit în coautorat infracţiunea de omor asupra unui cetăţean afgan, pe o stradă din municipiul Timişoara, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

În data de 31 ianuarie, în jurul orei 22,18, un martor a apelat serviciul de urgenţă 112, sesizând faptul că pe strada Căprioarei se află o persoană căzută pe marginea drumului şi pare că în apropierea sa se observă urme de sânge. Organele de poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că cele sesizate de martor se confirmă. Acestea au găsit pe partea carosabilă un bărbat decedat, care prezenta pe suprafaţa corpului mai multe plăgi înjunghiate.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că cinci cetăţeni pakistanezi au săvârşit în coautorat infracţiunea de omor asupra unui cetăţean afgan, constând în aceea că în data de 31 ianuarie, în jurul orei 22:08, în timp ce se aflau pe strada Căprioarei din Timişoara, în urma unui conflict spontan, au agresat fizic victima bărbat, aplicându-i lovituri cu cuţite, cu picioarele, precum şi cu un obiect contondent (o ţeavă metalică), provocându-i victimei mai multe leziuni traumatice, care au condus la decesul acesteia în aceeaşi dată şi în acelaşi loc, spun procurorii.

Efectuându-se verificări în vederea identificării autorilor faptei, organele de poliţie au depistat în cursul serii de 1 februarie, pe raza municipiului Bucureşti, un grup de şase cetăţeni pakistanezi, existând suspiciuni rezonabile că printre aceştia se regăsesc autorii faptei cercetate. Totodată, a rezultat bănuiala rezonabilă că aceştia intenţionau să părăsească în mod fraudulos teritoriul României, încercând să se sustragă urmăririi penale.

Astfel, s-a procedat la ridicarea lor, fiind conduşi în cursul nopţii de joi spre vineri la sediul organelor judiciare din Timişoara.

În urma audierilor efectuate de procurorul de caz, sprijinit de organele de cercetare penală, în cursul zilei de vineri, s-a dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pentru 24 de ore faţă de cinci cetăţeni pakistanezi, pentru omor.

În aceeaşi dată, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei cinci inculpaţi, fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

În urma soluţionării propunerii, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus luarea măsurii arestului preventiv faţă de toţi inculpaţii pe o perioadă de 30 de zile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: