Cinci turiști au fost salvați de salvamontiști, după ce s-au rătăcit pe Muntele Mic

salvamontiști
Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Sfârșitul de săptămână se putea încheia tragic pentru cinci turiști aflați pe Muntele Mic.

Pe o ceață densă și cu un vânt care sufla cu putere, ei s-au aventurat în zone nemarcate. Când s-au văzut neputincioși, au cerut ajutorul salvamontiștilor.

Trei dintre ei au apucat-o pe un drum periculos și nu mai știau să se întoarcă, iar intervenția salvatorilor a fost dificilă.

Oamenii nu au ținut cont de condițiile meteo nefavorabile și s-au aventurat într-o zonă în care frecvent se produc avalanșe. Din fericire, au reușit să dea alarma și au fost găsiți de salvatori cu ajutorul GPS-ului. Operațiunea a fost una dificilă și a durat mai bine de trei ore.

Salvamontist: „Acțiune finalizată cu bine, am recuperat persoanele rătăcite, ne-a prins seara, dar contează că i-am găsit și i-am adus în siguranță la baza pârtiei.”

Sebastian Lungu, Salvamont Muntele Mic: „Aceștia au pierdut contactul cu balizele de pe pârtie și s-au deplasat spre acea zonă periculoasă. Am intervenit de urgență, iar misiunea noastră a fost îngreunată de condițiile meteo nefavorabile și plafonul de ceață de la nivelul muntelui”.

Alți doi turiști, aflați la schi, au ieșit de pe pârtia amenajată și au ajuns într-o zonă periculoasă. Acolo au căzut și s-au ales cu fracturi și răni la picioare.

Sebastian Lungu, Salvamont Muntele Mic: „Aceste persoane au fost transportate la ambulanță și duse la cea mai apropiată unitate spitalicească.”

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: