Cine este „Cerberul” lui Milei, singura persoană de care ascultă excentricul preşedinte al Argentinei

Javier Milei
Sursa foto: Facebook - Javier Milei

Există o singură persoană căreia Javier Milei i se supune neîndoielnic chiar şi după ce a devenit cel mai puternic om din Argentina.

Una pe care o numeşte „El Jefe”, sau „Şeful”, şi de la care cere sfaturi în tot felul de chestiuni personale şi guvernamentale, scrie Bloomberg, conform News.ro. Atât de mare este influenţa Karinei Milei asupra fratelui său mai mare, încât mulţi observatori cred că decizia acestuia de a face pasul cel mare şi de a se arunca în politică a venit de la iubita sa soră.

Ea l-a însoţit, miercuri, la o serie de întâlniri şi prezentări la Forumul Economic Mondial de la Davos. Celor care încearcă să înţeleagă relaţia lor specială, Milei le-a oferit cândva următoarea explicaţie: „Ştiţi că Moise a fost un mare lider, dar nu se pricepea să răspândească cuvântul. Aşa că Dumnezeu l-a trimis pe Aaron să facă acest lucru”, a spus el într-un interviu televizat, citând figuri cheie ale iudaismului, religia pe care o îmbrăţişează. „Ei bine, Karina este Moise, iar eu sunt Aaron. Eu sunt doar un mesager”, a mărturisit Milei.

În timp ce comparaţia poate fi deconcertantă pentru cei care nu-i cunosc pe cei doi fraţi, ea ajută la explicarea naturii excentrice a campaniei lui Milei pentru funcţia supremă din Argentina, precum şi a dorinţei sale de a merge până la capăt cu propuneri radicale de remodelare a ţării. Karina Milei a refuzat să ofere un punct de vedere, precizează Bloomberg.

Cerberul lui Milei

Karina a fost o sursă de sprijin emoţional pentru fratele ei de-a lungul vieţii, în special în timpul educaţiei sale turbulente, când tatăl său obişnuia să-l bată. Ea l-a reconectat cu părinţii săi după ce Conan, un câine pe care îl considera fiul său, a murit. Anul trecut, ea a preluat conducerea campaniei sale prezidenţiale şi, după victoria zdrobitoare din noiembrie, s-a consolidat ca paznicul său.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL