Cine este Ciprian Olteanu, noul președinte al Clubului Fermierilor Români

Sursa foto: g4food.ro

Ciprian Olteanu este noul președinte al Clubului Fermierilor Români. Dincolo de pregătirea sa ca antreprenor, vă prezentăm și o carte de vizită a sa, ca fermier.

Ciprian Olteanu este managerul unei ferme de 3.200 de hectare din localitatea Unirea, din județul Călărași. Afacerea a preluat-o de la părinții săi. Practică doar cultura mare, dar cu rezultate care vorbesc de la sine.

„La grâu avem supraproducție”

Tocmai a încheiat recoltarea orzului.

„La orz ne-am închis pe 8.500kg/ha. Este o producție foarte bună pentru zona noastră, pentru firma noastră. E o producție care ne asigură acoperirea costurilor. Ne rămân și ceva bani ca să acoperim credite și alte cheltuieli”, ne-a spus Ciprian Olteanu.

Problemele din această campanie au fost la rapiță.

„N-am avut randamentul pe care îl așteptam. Ne aflăm undeva la 2.600kg per hectar. Însă terenul a fost destul de îmburuienat, iar 10% din marfa recoltată nu este vandabilă. Practic vorbim de un 2300-2400 net”, povestește fermierul.

„La grâu încă suntem în desfășurare, dar estimez că vom vom închide campania undeva la 7000-7.200kg care la fel, care, la fel este, nu bine, ci este foarte bine din punctul meu de vedere”, a mai arătat Ciprian Olteanu.

Vorbind despre cât de mult contează momentul în care contractezi producția, el a exemplificat cu rezultatele propriei ferme.

„Avem prins niște prețuri de vânzare destul de bune, care nu se compară cu prețurile actuale, mai ales la orz. Avem o medie de 880 lei per tonă adusă în Constanța. La grâu avem supraproducție, aș putea spune. Avem cantități mai mici contractate, nu pentru toată producția. Intenționăm să păstrăm undeva la 70-80% din producția de grâu. Rapița a avut, și ea, niște prețuri decente în medie, dar din cauza producției slabe nu reușim să acoperim cererea.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: