Cine este „Maru”, dealer-ul șoferului drogat ucigaș Vlad Pascu

Maru
Sursa foto: Instagram / m.tud0r_101_

Dealerul șoferului drogat ucigaș este un recidivist violent. Tudor Duma, zis „Maru”, a fost dus joi dimineață la audieri la DIICOT, împreună cu Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai, și părinții acestuia, Miruna și Mihail Claudiu Pascu. Maru este cunoscut autorităților statului, el fiind implicat în cercetări de posesie și consum de droguri, dar și ca agresor al propriului tată.

Pe 14.10.2022, Judecătoria Sectorului 2 (JS2), la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 (PJS2), a emis ordin de protecție împotriva fiului, la solicitarea unei persoane cu același nume, cel mai probabil tatăl lui (Duma Ciprian, n. red.). În motivarea instanței se arată că „la data de 10.10.2022 pârâtul, pe fondul consumului de substanţe psihoactive l-a îmbrâncit pe reclamant, apoi întrucât era necooperant cu organele de poliţia (a blocat uşa locuinţei cu obiecte de mobilier şi asculta muzică la intensitate ridicată) a fost nevoie să fie încătuşat. Organele de poliţie au ridicat din camera agresorului 7 cuţite cu lamă metalică şi o sabie de 1 metru, agresorul ameninţându-şi tatăl în trecut cu acte de violenţă”.

Tudor Duma, alias Maru, ar fi unul din dealerii de droguri care ajungeau inclusiv la Vlad Pascu. Portalul instanțelor de judecată arată că „Maru” are o lungă istorie de posesie de droguri, arme albe și violență, după cum a detaliat avocata Elenina Nicuț, conform de defapt.ro.

De exemplu, pe 22.06.2023, Tribunalul Municipiului București (TMB) i-a confiscat, la propunerea DIICOT Central, 4,44 g cannabis și 13 comprimate care conțin Clonazepam. Pe 29.03.2023, tot TMB a confirmat soluția de renunțare la urmărire penală (UP) dispusă tot de DIICOT Central pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, fără drept.

Maru – vandalul Spitalului Floreasca
Un tânăr din cercul lui Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai, soldat cu moartea a două persoane, a intrat în Spitalul Floreasca, în noaptea de miercuri spre joi, pentru a căuta medicamente ca să se drogheze şi a postat imaginile pe o reţea de socializare. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa, a afirmat că tânărul a vandalizat zona serviciului administrativ şi pe cea de farmacie şi a furat soluţii perfuzabile deoarece nu a putut intra în depozitul de medicamente. Poliţia Capitalei a anunţat că face cercetări în acest caz, arată News.ro.

Bărbatul, cunoscut sub numele de Maru, face parte din cercul lui Vlad Pascu, autorul accidentului din data de 19 august de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, și a postat pe o reţea de socializare momentul când a intrat în Spitalul Floreasca.
„Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înteles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare?”, afirmă el în filmare, în timp ce deschide o cutie de carton.
De asemenea, într-o altă postare, afirmă că a intrat în unitatea medicală pentru a căuta droguri, potrivit relatărilor de presă.
„Am intrat prin efracţie in Spitalul Floreasca. E gol, nu ştie nimeni că sunt aici. Mă duc să fur nişte droguri. Ăştia au toate drogurile încuiate pe undeva. Trebuie să găsesc un loc unde există droguri la spitalul Floreasca. Sunt în Spitalul Floreasca. Vreau să găsesc şi eu niste boxuri de ET-uri din alea. WOOW OXICOMANIII!!!”, afirmă tânărul.
Maru - Instagram
Sursa foto: Instagram / m.tud0r_101_
Zona administrativă a Spitalului Floreasca – vandalizată
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca Bogdan Opriţa a declarat că angajaţii veniţi joi dimineaţă la serviciu au constatat că fusese vandalizată zona administrativă.
„Astăzi dimineaţă, când lucrătorii Serviciului Administrativ au venit la serviciu, au constatat că zona administrativă fusese vandalizată, în sensul că s-au inscripţionat pereţi cu graffiti și se forţaseră nişte uşi. A fost sesizată imediat Poliţia. Lucrătorii Serviciului s-au prezentat imediat. Au început să desfăşoare activitatea specifică. După ce a apărut postarea aceea pe mediile de socializare, cercetările s-au extins către zona de farmacie, laborator de anatomie patologică, pentru că există suspiciuni serioase că este vorba de aceeaşi persoană care a vandalizat atât zona de serviciu administrativ, cât şi zona de farmacie”, a declarat purtătorul de cuvând al Spitalului Floreasca.
El a precizat că firma de pază a unităţii medicale a fost notificată de către conducerea spitalului pentru a prezenta un plan de măsuri ca astfel de evenimente să nu se mai întâmple. De asemenea, a fost deschisă şi o anchetă administrativă pentru a se stabili cauzele care au dus la apariţia acestui eveniment.
Depozitul farmaciei spitalului – intact
Bogdan Opriţa a menţionat că acel tânăr nu a putut intra în depozitul farmaciei spitalului şi că ar fi luat soluţii perfuzabile.
„El nu a putut să intre în depozitul de medicamente al farmaciei, a intrat numai în depozitul de seruri de unde a sustras acele bidoane de soluţii perfuzabile”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.
Bogdan Opriţa a explicat că tânărul ar fi intrat în spital printr-o zonă destinată aparţinătorilor.
„Nu a intrat prin camera de gardă, a intrat printr-o o altă intrare a spitalului, cel mai probabil intrarea care este pentru aparţinători. Nu cunoaştem amănuntele, se desfăşoară o cercetare atât a spitalului, cât şi a organelor abilitate pentru a vedea exact traseul”, a mai transmis Bogdan Opriţa.
Poliţia Capitalei face cercetări în acest caz.
„În această dimineaţă, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanţi ai unei unităţi medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de distrugere.
La faţa locului, s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică, care au relaţionat cu apelantul, acesta sesizând faptul că, în cursul nopţii, un bărbat ar fi pătruns în incinta instituţiei, în zona administrativă ( depozitul farmaceutic) unde s-a semnat cu un marker pe fişete, uşi, precum şi pe alte bunuri din incintă. Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol”, anunţă poliţiştii
Surse din anchetă afirmă că bărbatul este cunoscut sub nunele de Maru.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL