„Ecologiștii” din Parlament au pus ochii și pe parcurile de dezmembrări auto

mașini
Sursă foto: X

Operatorii economici care se ocupă cu colectarea, dezmembrarea și tratarea vehiculelor scoase din uz ar putea fi obligați să își împrejmuiască parcurile pe care le administrează cu panouri care să protejeze „din punct de vedere estetic” zona, dar care să asigure, totodată, și o protecție „împotriva propagării zgomotului”.

Cel puțin asta prevede un proiect de lege depus, încă din anul 2020, în Parlament, de către deputatul PSD Eugen Neață, pensionar MAI și ex-șef al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea. Inițiativa sa mai instituie și amenzi de până la 10.000 de lei pentru nerespectarea acestor obligații. În avizul dat, Consiliul Legislativ arată că, în anexa legii aflate în prezent în vigoare, există deja obligația pentru acești operatori economici de a-și împrejmui parcurile de dezmembrări.

Camera Deputaților are, săptămâna aceasta, pe ordinea de zi a Plenului, la vot final, un proiect de lege depus încă din anul 2020, pentru completarea Legii nr. 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor și a vehiculelor scoase din uz. Proiectul este inițiat de deputatul social-democrat Eugen Neață, parlamentar de Vâlcea, fost șef al Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea între 2 mai 2011 și 30 septembrie 2012 și fost director în Ministerul Afacerilor Interne și ex-vicepreședinte al Corpului Național al Polițiștilor, între 1 octombrie 2012 și 30 iulie 2016. Neață este pensionar MAI, încasând o pensie anuală de 171.582 de lei, care se adaugă indemnizației anuale de parlamentar de 132.388 de lei.

Concret, proiectul de lege depus de acesta la Parlament vrea să introducă în legislația aflată în vigoare un articol 13 alineat 3 indice 1, conform căruia „operatorii economici autorizați să desfășoare activități de colectare, dezmembrare și tratare a vehiculelor scoase din uz sunt obligați să semnalizeze activitatea pe care o desfășoară, prin indicarea pe panouri montate în zone cu vizibilitate bună a elementelor de identificare corespunzătoare activității”. Mai mult, completarea mai vizează faptul că, „de asemenea, operatorii vor fi obligați la montarea unor panouri care au ca scop împrejmuirea locației, pentru protejarea din punct de vedere estetic a zonei și a prevenirii propagării zgomotelor”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL