Cine protejează grupurile clandestine care care ard cabluri în Sintești: O asociație de mediu dar și partide politice

Sursa foto: Observator

Iar miroase a ilegalitate , spun cetățenii indignați din zona de sud a Ilfovului care au descoperit afacerea necurată a rețelei clandestine care arde de ani de zile cabluri în zona Sintești, poluează și contaminează aerul iar acum, ca să fie la modă, și-au înființat și o asociație de mediu care să îi apere de autorități, de amenzi și sancțiuni, totul ca în tările în care contrabanda pune stăpânire pe lege.

Incendierile ilegale si arderile de cabluri continuă în localitatea Sintești în apropiere de București, în ciuda numeroaselor controale și amenzi aplicate de autorități. Garda de Mediu a transmis chiar și un comunicat de presă în care a anunțat că  “Sinteștiul nu se vindecă”. Comisarii de mediu apelează cu regularitate la numărul de urgență 112 și cer intervenția Poliției însă aceste evenimente nu încetează.

Din cauza incendierii deșeurilor și a cablurilor, toată zona formată din sectorul 4 al Bucureștiului , comunele Berceni , Jilava , Vidra , Sintesti , orașul Popești Leordeni dar și comune din Dambovita sunt poluate constant iar acest lucru se resimte mai ales noaptea . Simțim cum aerul este greu de respirat, spun oamenii care privesc fără putere si fără speranță la fumurile care se inalta din multe curți din Sintesti . Din estimările specialiștilor anual in Sintesti intră o cantitate de peste 200 000 tone de deșeuri , fără ca autoritățile de mediu să știe care este cantitatea care a fost reciclată și care este cantitatea dispărută in focurile din sat .Specialistii de mediu mai spun ca important este nu doar sa se oprească arderile deșeurilor dar la fel de important este sa se oprească și brokerii de deșeuri care le aduc ilegal in  satul ilfovean .

O afacere de peste 100 milioane euro pe an de pe urma deșeurilor care intră in satul ilfovean Sintesti, determină creșterea exponențială a organizației clandestine care așa cum arătam a ajuns la performanța să infiinteze asociații de mediu care să le apere activitatea ilicită .

Asa a aparut si Asociatia Civica Iar Miroase care si-a inceput activitatea cu o platforma prin care se putea reclama mirosurile, infiintata de Vasile Diaconu, Adrian Velicescu si Boruz Valentin, care au interesul in dezvoltarea de case in zonele unde este interzisa constructia acestora.Acestia au aplicat practici inselatoare si au achizitionat terenuri la un pret destul de scazut in aproprierea satului Sintesti, unde se ard cabluri, in unele cazuri si la preturi de 0,05 Euro/mp pe care au construit case vandute ulterior unor naivi cu peste 50 000 Euro/buc. Ulterior, naivii care au cazut in plasa proprietarilor platformei iarmiroase si au facut credite bancare ca sa traiasca in case cu gradina si aer curat au constat ca in jurul satului Sintesti exista discomfort, fum si poluare de la cablurile arse. In 2023 dezvoltatorii imobiliari si proprietarii aplicatiei Iar Miroase au intrat in contact cu poluatorii din Sintesti si in scopul transarii problemelor pentru cetatenii care cumparasera casele in zonele poluare dar s-a legat repede o prietenie cu poluatorii, vanzand ca la acestia sunt sursele de bani cele mai mari, afacerile acestora depasind 100 milioane de euro pe an. De aici a aparut ideea infiintarii Asociatiei Civice Iar Miroase, membrii acesteia devenind din adversari cei mai buni parteneri de afaceri cu clanurile clandestine care ard cablurile in Sintesti.

Niciodata prin aceasta platforma nu au fost reclamate mirosuri care provin de la arderile de cabluri si materiale toxice in Sintesti, parca petitionarii de pe platforma Iar Miroase nu ar avea mirosuri dezvoltate pentru fumurile toxice. Sute de petitii si adrese primite la redactia noastra in ultima perioada arata faptul ca platforma de petitii Iar Miroase a fost transformata in Asociatia Civica Iar Miroase care se ocupa de protectia societatilor care ard cabluri in Sintesti, protectia acestora fata de organele de control si fata de institutiile care vor sa opreasca poluarea care pune in pericol sanatatea oamenilor din Ilfov si Bucuresti.

Sinteștiul nu se vindecă! Este dependent de incendierile ilegale, de cauciucurile și de cablurile arse așa că apelurile comisarilor Gărzii Naționale de Mediu către serviciul 112 au devenit ceva obișnuit pentru această zonă.

Echipele de comisari aflate în misiuni comune împreună cu Poliția se deplasează în diverse zone din Sintești dinspre care vin foarte frecvent nori de fum. Minute la rând comisarii de mediu țipă la portile celor care ard deșeuri și îi amenință cu poliția.

Dar aceștia nu vin la poartă și nu sting focul. Proprietarii casei trimit mai întâi un copil la poarta la care bat comisarii și abia apoi se lasă înduplecați să iasă și să stea de vorbă. Neagă că ar mai fi aprins focuri de deșeuri dar nici nu pot explica de ce iese fum din curtea lor.

Incendierea deșeurilor este o afacere de proporții în localitățile din sudul Capitalei și există oameni care s-au specializat în diverse tipuri de incendieri.

Mai mult decât atât oamenii indignati din Sintesti spun ca pentru a abate atenția de la afacerile privind incendierea cablurilor, calculatoarelor și a carcaselor auto, incendiatorii specializați și-au constituit o asociație, numită Asociația Civică Iar Miroase pentru a deturna autoritatile publice si a temporiza sau stopa inchiderea afacerilor clandestine.

Nu întâmplător Asociația Civică Iar Miroase trimite tot felul de sesizari la autoritati pentru poluare si contaminare din care lipsesc cu desavarsire sesizarile privind focarele de poluare din Sintesti si arderile de cabluri, cauciucuri, carcase de calculatoare si alte materiale, care au declansat de nenumarate ori alerte de poluare si cresterea gradului contaminare din Ilfov si Bucuresti.Reteta Asociatiei Civice Iar Miroase este relativ simpla, acestia posteaza si trimit la institutii publice,presa, televiziuni sesizari privind poluare si contaminare inducand perceptia ca arderea de cabluri din Sintesti nu exista.

Afacerea cu arderea cablurilor din Sintești este atât de mare și extinsă într-o rețea clandestină care a ajuns la performanța de a înființa asociații de mediu și alte ONG-uri care practic se luptă cu autoritățile pentru a le proteja focarele de poluare din care membrii acestora câștigă sume imense.

Zeci de petiții provenite de la cetățenii din Sintești și Vidra ajunse la redacția noastră arată faptul că Asociația Civică Iar Miroase este un conglomerat de contaminare, poluare și infracționalitate care favorizează cea mai mare rețea de trafic de deșeuri și incendiere din zona Sintești.

Este un fapt extrem de grav în care o organizație clandestină care contaminează și poluează intervine în presă și mass-media ca o asociație care desfășoară o așa zisă activitate în folosul cetățenilor.

Membrii acestei asociații identificați în petițiile cetățenilor nemulțumiți sunt următorii: Stratulat Marius Ionuț, Moldovan Ciprian Adrian, Drăgulin Adriana, Gîrleanu Alexandra Cristina, Ilie Marian, Robitu Alexandra, Andruș Cosmin Adelin, Pacearcă Claudiu – Florin, Antonache Maria Monica, Ene Andra – Ramona, Iordache Diana – Maria, Constantin Paul Dorin, Șerbănoiu Maria Emilia, Volocaru Erico Mihai, Robitu Mihai Ștefan, Hristu Cristian Ricardo.

Intalniri care se doresc ascunse dar care au fost sesizate de oameni foarte des,in ultima perioadă au avut loc intre membrii Asociației Civice Iar Miroase Ilie Marian , Moldovan Ciprian si Robitu Mihai cu membrii organizației clandestine de ardere a cablurilor Ion Toma , Mihai Toma , Nae Mihai și Petre Mihai . Și citeodata chiar in vazul lumii pe Strada Principală sau pe străzile unde isi au sediul firmele de reciclare a cablurilor, mai spun oamenii .La o populație de circa 2800 de locuitori, in Sintesti există peste 200 de firme inregistrate avand ca obiect reciclarea deșeurilor. Avocata care a infiintat Asociația Civică Iar Miroase Ursache Elena este aceeași avocată care se ocupă de unele firme de reciclare din Sintesti care nu trebuie să fie deranjate de autorități in activitatea lor de contaminare și poluare .Si aici vorbim de Metal Grup Record SRL,TM Luxury Recycling SRL ,Rofi Ecometal SRL ,Vlad Netal Impact SRL și altele care au același obiect de activitate .

Strategiile poluatorilor din Sintesti privind comportamentul cu autoritatile de control cat si introducerea anumitor cereri de autorizare a activitatii de ardere sunt consiliate de Asociatia Civica Iar Miroase ai caror membrii s-au lipit de o afacere ilegala de peste 100 milioane de Euro anual. Consiliati de avocatii Asociatia Civica Iar Miroase aceasta activitate de contaminare si poluare tinde sa mearga intr-o zona in care cu greu va mai putea fi oprita.

Cetatenii de buna credinta care trimit petitii la adresa noastra sunt siderati de ceea ce se intampla in jurul lor si arata faptul ca membrii Asociatiei Civice Iar Miroase posteaza diverse incendii din judetul Ilfov, in alte parti decat in satul Sintesti cu scopul de a deturna presiunea pe zona poluatorilor pe care ii reprezinta.

Astfel acestia mai spun ca Asociatia Civica Iar Miroase beneficiind de sumele imense de bani primite de la poluatori si-a creat o retea de relatii in cadrul multor televiziuni care le promoveaza toate scenariile false derulate de ei in scopul protectiei adevaratilor poluatori.

Fumul gros de la vegetatia arsa, mai spun cetatenii, a fost filmat si postat concomitent pe retele de socializare de catre Asociația Civică Iar Miroase deși focul a fost stins în următorul sfert de oră. Astfel de scenarii se petrec în mod repetat în ultima lună iar autoritățile și mass-media sunt asaltate de aceste false scenarii iar in pararel organizația clandestină Sintesti își continuă activitatea de ardere a cablurilor și a altor materiale din care obțin venituri fabuloase fara a fi deranjate.

Incendierea intenționată este o infracțiune gravă care este pedepsită conform Codului Penal iar cei care realizeaza astfel de acțiuni,organizatiile clandestine din Sintesti, inclusiv membrii asociației și cei din conducerea Asociației Civice Iar Miroase sunt responsabili și complici în conformitate cu art. 353: “Comite delictul de incendiu și se pedepsește cu inchisoare corecțională de la 2 la 6 ani, amendă de la 5.000 la 10.000 lei și interdicție corecțională de la unu la 3 ani acela care dă foc unei case, clădiri, uzine, fabrici, mori, păduri, grădini publice, unui edificiu, aeroport, magazin, pod, parc, stoc sau depozit de mărfuri, unor produse ale pământului, culese sau neculese, materiale lemnoase tăiate sau netăiate, aflate în grămezi sau depozite, sau oricăroro alte mărfuri. Dacă din incendiere rezultă un pericol public, pedeapsa este închisoarea corecțională de la 3 la 10 ani, amendă de la 5.000 la 15.000 lei și interdicția corecțională de la 2 la 5 ani.”

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: