Cine sunt cei 6 candidați validați pentru funcția de președinte USR după demisia lui Cătălin Drulă

Sigla USR
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

USR a validat șase candidaturi pentru șefia partidului la alegerile care vor avea loc săptămâna viitoare, luni și marți. Inițial zece membri își anunțaseră intenția de a candida pentru conducerea partidului, după demisia lui Cătălin Drulă. Președintele USR va fi ales de fiecare membru al partidului, prin vot direct, prin vot electronic.

Candidatura a șase membri USR a fost validată în cursa pentru președinția USR, a anunțat partidul miercuri, într-un comunicat.

1. Elena Lasconi – 52 ani, Câmpulung, Argeş

Elena Lasconi este de profesie economist cu o carieră de 25 de ani în televiziune. Din 2020, este primarul USR al municipiului Câmpulung Muscel, funcție în care a fost realeasă în 2024. În primul său mandat a început proiecte de peste 400 de milioane de lei – bugetul orașului pe 40 de ani. A obținut peste 100 de milioane de lei din PNRR pentru proiecte de dezvoltare în Câmpulung. A finalizat construirea unei secții noi de oncologie a Spitalului Municipal și a depus un proiect major de infrastructură pentru a obține fonduri europene pentru extinderea cu 40 km a rețelei de apă și canalizare, aproape jumătate din cât s-a făcut în 70 de ani. Elena Lasconi activează în filiala USR Câmpulung, fiind membră din 2019, potrivit comunicatului USR.

2. Cristian Seidler – 43 ani, Sector 5, Bucureşti

Cristian Seidler este deputat de București și vicepreședinte al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților. În primul său mandat de deputat, a inițiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor și a obținut, prin lege, publicarea de două ori pe an a tuturor veniturilor salariale ale angajaților la stat. Înainte de a deveni parlamentar, a urmat cursuri în domeniul resurselor umane și a avut o carieră de peste 10 ani în această branșă. A absolvit Facultatea de Științe Juridice din Oradea (2003) și a fost liderul studenților la drept din ELSA România. Cristian Seidler activează în filiala USR Sector 5, fiind membru din 2016.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: