Cine sunt milionarii care finanțează campania lui Geoană și ce rol are Coldea

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

Mircea Geoană s-a înconjurat de mai mulți milionari care fac parte din grupul lui Florian Coldea, fostul șef SRI. Geoană participă la diferite întâlniri cu milionarii care încearcă să-l ajute să devină noul președinte al României. Mulți dintre ei s-au îmbogățit tocmai furând banii și resursele statului și profitând de legăturile politice pe care le-au avut.

CITIȚI ȘI: Gașca pestriță de susținători ai lui Geoană: informatorul-mogul Vîntu, milionari penali sau „studenți darnici”

Sorin Ovidiu Vântu

SOV rămâne aproape de Mircea Geoană și la alegerile din 2024, după uriașul scandal din 2009. Cu câteva zile înainte de votul din turul doi al alegerilor prezidențiale din 2009, Mircea Geoană a mers acasă la Sorin Ovidiu Vântu pentru a pregăti preluarea puterii. Traian Băsescu a aflat de întâlnire și l-a atacat pe Geoană chiar în dezbaterea finală dintre cei doi.

„Geoană va fi președintele României. Ciolacu își dă seama că n-are nicio șansă să câștige chiar dacă îl sprijină și mama liberalilor. Și dacă pierde, și sigur va pierde dacă va candida, va pierde și poziția de șef al PSD, și poziția de premier. De aceea am convingerea fermă că îl va sprijini pe Geoană să fie președinte. Și cu sprijinul PSD-ului Geoană va bate tot din primul tur”, spune SOV, în 2024.

SOV este condamnat penal și informator al Securității, declarând că este mândru de colaborarea cu fostul regim Ceaușescu. Vântu a primit 10 ani pentru delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), șase luni de închisoare pentru șantajarea lui Sebastian Ghiță. În total, ar fi trebuit să stea în închisoare 26 de ani, însă a fost eliberat după câțiva ani de detenție.

CITIȚI ȘI: Vîntu lovește din nou: îl „ajută”, încă o dată, pe Geoană să ajungă președinte

Radu Dimofte

Radu Dimofte este unul dintre milionarii care mizează pe victoria lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024. Dimofte are o avere de 240 de milioane de euro și frecventează Monaco. Acesta a dat lovita în afacerea „Ferma Băneasa”, fiind chiar partenerul apropiat al lui Remus Truică.

Procurorii au arătat că retrocedarea ilegală a „Fermei Băneasa” și a 45 de hectare din Pădurea Snagov către Prințul Paul s-a făcut prin firma Reciplia SRL (deținută de Reciplia Ltd din Cipu). Acționarii companiei erau Remus Truică, Benyamin Steinmetz și Radu Dimofte. În dosarul procurorilor, Dimofte a fost doar martor, iar Truică și Steinmetz au primit condamnări la închisoare.

Barry Cayton

Înainte să înceapă campania electorală, Mircea Geoană s-a înrudit cu un milionar american de origine poloneză. Fata lui Geoană s-a căsătorit cu fiul lui Barry Cayton, iar nunta a avut loc la Veneția și a durat trei zile și trei nopți. Oaspeții la nuntă au fost cazați într-un hotel de lux din Veneția. Deși Geoană a lucrat toată viața pentru instituții ale statului, acesta a trăit mereu în lux, profitând de banii prietenilor săi milionari. Toata nuntă a costat 2 milioane de euro și nu e clar cum a putut Geoană să plătească astfel de sume.

CITIȚI ȘI: Noi dezvăluiri: Mircea Geoană, vacanțe opulente și funcții cumpărate cu banii milionarilor penali

Rareș Mănescu

Rareș Mănescu, fostul primar PNL din Sectorul 6 din capitală, a fost adus în echipa lui Geoană de Bogdan Neidoni. Bogdan Neidoni este un personaj controversat și bun prieten cu generalul Florian Coldea.

Rareș Mănescu este șeful de campanie al lui Geoană și împreună cu Ramona Mănescu (soția) controlează și ONG-ul „România Renaște”, care îl promovează pe Geoană.

Rareș Mănescu este și el parte din grupul milionarilor de la Monaco, care au stat în umbra generalului Coldea. Banii pentru campania agresivă a lui Geoană, cu numeroase evenimente în țară și în străinătate, ar proveni de la grupul de la Monaco, care se pregătește să pună mâna pe banii statului.

CITIȚI ȘI: Problemele lui Mircea Geoană cu justiția: salvat de prescrierea faptelor

Neluțu Varga

Neluțu Varga este un alt milionar care îl ajută pe Geoană în campania din 2024. Neluțu Varga a fost pus șef la echipa CFR Cluj chiar de Florian Coldea și are afaceri imobiliare. Varga este parte din grupul de la Cluj, din care fac parte mai mulți oameni de afaceri, ofițeri din serviciile secrete și politicieni. Ioan Rus, fost ministru de interne și al transporturilor, se află în spatele lui Neluțu Varga.

În trecut, Varga îi promitea Elenei Udrea că o va scăpa de pușcărie, dar nu a avut foarte mult succes. Varga a mai fost acuzat și de deturnare de fonduri și fals, într-un dosar cu un prejudiciu de 300 de milioane de euro, însă a fost achitat.

CITIȚI ȘI: Mircea Geoană, marele profitor: vile RA-APPS deși avea sute de mii de dolari în conturi

Marian Alecu

Marian Alecu, fostul șef al McDonald’s, este foarte apropiat de familia Geoană. Acesta a fost văzut la petrecerea organizată de Mihaela Geoană, atunci când aceasta a împlinit 61 de ani. Alecu poate fi considerat un prieten al familiei Geoană.

Marian Alecu a renunțat la cariera din multinaționale și și-a deschis propria firmă. Milionarul oferă servicii de consultanță în prezent, câștigând 1 milion de euro pe an.

CITIȚI ȘI: Geoană, întâlnire secretă la Bran, în pregătirea prezidențialelor. Ce vedete și ce miliardar controversat îl susțin

CITIȚI ȘI: Baronii PSD se trag discret în spatele lui Geoană. Cine sunt cele trei „femei fatale” din campanie

Milionarii One United Properties

Mircea Geoană se bucură și de ajutorul milionarilor care dețin One United Properties. Sediul ONG-ului „România Renaște” este în Eliade Tower, Bulevardul Mircea Eliade, nr 18, București. În 2022, Eliade Tower a fost cumpărat de One United Properties, companie deținută de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu. Astfel, magnații de pe piața imobiliară din România pun la dispoziție sediul de campanie al lui Geoană, chiar în centrul capitalei. Magnații Căpitanu și Diaconescu transformă Eliade Tower în sediul de campanie al lui Mircea Geoană.

CITIȚI ȘI: Cine sunt magnații care îi pun la dispoziție sediul de campanie lui Geoană

Mafiotul italian și Cristian Rizea

Mircea Geoană și-a ales mereu personaje controversate în jurul său. În campania din 2009, Geoană a fost susținut și de Gianluca Vigo, un cetățean italian, care a investit în mai multe proiecte imobiliare din România. Acesta avea în România firma Vigogeo SA prin care controla un poriect imobiliar la Saturn și unul în zona de nord a capitalei.

Potrivit soției lui Cristian Rizea, Giancarlo Vigo i-a dat lui Geoană avionul său privat pentru campania din 2009. Josette Rizea a declarat că italianul și-a lăsat avionul privat pe aeroportul de la Băneasa pentru ca Geoană să facă toate deplasările din campanie.

Tot în campania din 2009, Cristian Rizea, condamnat și fugar, i-ar fi dat Cameliei Bazac 100.000 de euro pentru campania lui Mircea Geoană. Ion și Camelia Bazac erau oamenii de legătură între Cristian Rizea și Mircea Geoană. De asemenea, Rizea ar fi plătit și mai multe vacanțe de lux pentru Geoană la Saint-Tropez sau Monaco, pe yachturi și în hoteluri de 5 stele.

CITIȚI ȘI: Mircea Geoană, legături cu un mafiot italian: complexul rezidențial, avionul și petrecerile la Monaco

CITIȚI ȘI: Lecția lui Piedone pentru Geoană. Cine este misterioasa pesedistă care trage sforile în campanie. Rolul lui Ţiriac

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: