Cine va fi noul președinte al ASF. Coaliția s-a decis

ASF. INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Coaliția PNL-PSD s-a decis asupra numelui noului președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), funcție care revine PSD, după un mandat deținut de Nicu Marcu, propus de PNL.

Surse politice susțin că viitorul președinte al ASF ar urma să fie Alexandru Petrescu, actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei.

Cine e Alexandru Petrescu

După votul din Parlament, Alexandru Petrescu (foto) va avea un mandat de 5 ani. Acesta a fost directorul general al Poștei Române, ministru pentru mediul de afaceri și, ulterior, ministru al Comunicațiilor. Alexandru Petrescu are dublă cetățenie, română și britanică. Este licențiat în economie la University of Wales, fiind specializat în Business Administration. La Londra a deținut mai multe poziții de conducere în sistemul financiar-bancar din Regatul Unit.

Alexandru-Petrescu

ASF are în total nouă membri în cadrul conducerii, cu salarii care încep de la peste 6.000 de euro lunar în cazul membrilor neexecutiv ajungând la peste 12.000 de euro lunar în cazul preşedintelui ASF.

ASF. INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN
Sursa foto: INQUAM PHOTOS / GEORGE CĂLIN

Numirile sunt politice, partidele trebuie să vină cu propuneri care sunt apoi votate în Parlament. În ultimii doi ani, ASF-ul s-a confruntat cu situaţia complicată de pe piaţa de asigurări RCA, acolo unde până acum toţi liderii, fie că a fost vorba despre Astra Asigurări, City Insurance sau Euroins s-au prăbuşit.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: