Ciolacu a plecat în Egipt. Ponta, ipoteză surprinzătoare în războiul din Israel

Victor Ponta la Puterea Stirilor

Invitat în studioul Puterea Știrilor, fostul premier al României, Victor Ponta, în prezent consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, în domeniul relațiilor economice internaționale, a anunțat, în exclusivitate, faptul că șeful Executivului a ajuns miercuri în Egipt, acesta urmând să îi întâlnească pe refugiaţii români din Fâşia Gaza care se întorc în ţară şi să revină în România cu ei.

„Da, premierul Marcel Ciolacu a mers astăzi în Egipt, cred că este pe drum sau chiar a ajuns deja. Chiar nu mai vreau să critic, dar oamenii așteaptă, românii, și în general toți cetățenii, nu doar românii, în momente foarte grele, cum e acum, ca președintele țării sau regele, regina sau primul ministru să le pese de ei. <<Uite, noi chiar suntem într-o situație tragică>> Nu exagerăm în niciun fel când spunem că oamenii ăia sunt într-o situație tragică. Să stai o lună sub bombe cu copiii sau cu femeile singure, fără bărbați, e ceva groaznic și au nevoie să vadă, și au nevoie să vadă pe cineva din stat. Acum nu ia Ciolacu doi copii și pleacă cu ei, avem niște servicii acolo, servicii de informații, servicii ale Ministerului de Externe care își fac treaba.

Dar, faptul că premierul țării e acolo și zice << Imi pasă de voi, înțeleg că e ceva rău, vă ajutăm>> e ceva bun. Uite, am fost foarte criticat că mă duceam la inundații, că mă duceam la accidente, că nu știu ce, nu mai merge nimeni acum când le ia apa casele la oameni nu interesează pe nimeni. Probabil că o să se ducă Ciolacu din nou, o să reia această chestie. Deci faptul că se duce Ciolacu să aștepte românii un lucru foarte bun. Faptul că România își scoate cetățenii de acolo, iarăși un lucru foarte bun, că înseamnă că niciuna dintre părți, nici partea israeliană, nici partea palestiniană, nu ne vede pe noi ca niște adversari. Ăsta e un lucru foarte bun”, a declarat Victor Ponta, în direct la Puterea Știrilor.

„Ce se întâmplă în Fâșia Gaza este de 1000 de ori mai rău decât ce  se întâmplă în Ucraina

 

„Nu că ar fi bine ce se întâmplă în Ucraina, dar e de 1000 de ori mai periculos pentru întreaga omenire. În Ucraina este un conflict tragic, sunt vieți pierdute. Este invazia unui stat, Rusia, împotriva unui alt stat, Ucraina. În Fâșia Gaza lucrurile sunt de 1000 de ori mai complicate. E vorba de istorie, de religie, de culturi și ne va afecta pe absolut toți”, a mai spus Victor Ponta.

A fost Benjamin Netanyahu informat de servicii înainte?

„A fost, însă, un moment mai puțin comentat în România și d-asta vreau să-l spunem pe final. Când premierul Benjamin Netanyahu i-a certat pe cei de la servicii, după care, după 2 ore sau 3 ore pentru prima dată, că nu e un tip foarte maleabil, Benjamin Netanyahu, a ieșit și a zis că își cere scuze, că a greșit că a zis de servicii. Atunci, în mintea mea de fost prim-ministru a fost: <<păi probabil că ăia de la servicii i-au zis dl. să-ți arătăm ce ți-am trimis și tu le-ai luat și le-ai aruncat la coș. Că te-am anunțat că se pregătește, că se face>> Că mi s-a părut ciudată schimbarea. Bănuiesc că șefii serviciilor când au văzut declarația lui au zis: <<alo, dl. prim-ministru, vreți să ieșim? Vreți să arătăm în acest moment tragic ce ți-am trimis?>>

Probabil că Benjamin Netanyahu a fost mult prea absorbit în bătăliile interne. Nu era o situație calmă în Israel, dimpotrivă. Era o bătălie politică foarte dură în interior. Și probabil a zis că nu se întâmplă nimic”, a continuat Victor Ponta.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL