VIDEO Ciolacu: Aprobăm programul de finanţare Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei

Sursa: X

Guvernul va aproba aproba programul de finanţare „Electric Up 2”, cu un buget de 450 de milioane de lei, pentru sprijinirea IMM-urilor şi firmelor din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Un alt proiect important pe care îl discutăm azi este Electric Up 2, cu un buget de 450 de milioane de lei. Sprijinim IMM-urile şi firmele din HORECA să-şi instaleze panouri fotovoltaice şi staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice. Acordăm până la 150.000 euro pentru fiecare beneficiar”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, în şedinţa de Guvern.

Măsura anunţată de premier va fi aprobată printr-o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea OUG nr.159/2020 privind finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp şi 100 kwp necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în Sistemul energetic naţional, precum şi a staţiilor de reîncărcare de minimum 22 kW pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in, prin Programul de finanţare – Electric Up.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă și că Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de marţi, proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu, în valoare totală de 260 de milioane de lei.

„Aprobăm astăzi mai multe proiecte de investiţii în infrastructura de transport şi de mediu, în valoare totală de 260 de milioane de lei; majoritatea acestor investiţii sunt prin fonduri PNRR. Vorbim în primul rând despre îmbunătăţiri, amenajări hidrotehnice din zonele cu risc de inundaţii, iar în privinţa infrastructurii rutiere, suplimentăm fondurile pentru exproprieri la autostrada de centură Bucureşti, autostrada Sibiu-Piteşti şi centurile municipiilor Constanţa, Bârlad şi Sfântu Gheorghe”, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Pe de altă parte, el a precizat că românii au investit 3,2 miliarde lei în misiunea de titluri de stat Fidelis şi acest lucru demonstrează „încrederea” în dezvoltarea economiei româneşti.

„Românii au investit o sumă record, aproape, 3,2 miliarde de lei, în misiunea de titluri de stat Fidelis din acest an. Asta, de fapt, arată încrederea românilor în dezvoltarea economiei româneşti. Aceeaşi încredere am văzut-o şi la investitorii străini. Am discutat săptămâna trecută împreună cu colegii mei în Qatar şi Emiratele Arabe Unite, cu investitori de calibru, proiecte în mai multe zone strategice: energie verde, infrastructură portuară şi agricultură. Sunt convins că aceste investiţii majore vor avansa rapid”, a adăugat Ciolacu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL