Purtătorul de cuvânt al PE:Ar fi bine pentru viitorul democraţiei dacă va fi o a doua creştere a participării tinerilor

Sursa foto: c4ep.eu

Strasbourg – Trimisul special al AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Ar fi bine pentru viitorul democraţiei dacă va exista o a doua creştere a participării tinerilor la alegerile europene din 2024, a declarat marţi, în cadrul unui seminar privind rolul media la viitorul scrutin, la Strasbourg, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch.

Purtătorul de cuvânt al PE a reamintit că jumătate de planetă va vota în alegeri în acest an, aceste scrutine urmând să aibă loc în circa 70 de ţări. „Rezultatul combinat al acestor alegeri ne va spune cum va fi viitorul cetăţenilor noştri europeni”, a afirmat purtătorul de cuvânt.

El susţine că, potrivit ultimului sondaj Eurobarometru dat publicităţii în decembrie, numărul celor care sunt interesaţi de alegerile din decembrie este mai mare decât în urmă cu cinci ani.

Jaume Duch a precizat că bugetul viitoarelor alegeri va fi la fel ca în urmă cu 5 ani, de 33 de milioane de euro, respectiv nouă eurocenţi de votant. „Dacă te gândeşti că noi comunicăm în 24 de limbi, este o sumă redusă de bani pentru această campanie”, a spus el.

În ceea ce priveşte dorinţa de a-i convinge pe tineri să voteze, Duch a spus că strategia PE este una online, care ţine cont de faptul că, de exemplu, 140 de milioane de cetăţeni europeni sunt prezenţi pe TikTok.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: