Ciolacu: Când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu cred că trebuie să vorbim de şmecherii

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, referitor la declaraţiile premierului Marcel Ciolacu, că nu este vorba de vreo şmecherie atunci când vine vorba despre data alegerilor prezidenţiale. ”Este o chestiune foarte serioasă, nu este vorba de nicio şmecherie”, a subliniat Ciucă, menţionând: ”Este doar o chestiune de analiză a unor efecte care au impact asupra procesului de învăţământ”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat ce ar mai fi de discutat despre data alegerilor prezidenţiale, în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a afirmat că decizia în coaliţie a fost luată şi că ”şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria”.

”Acum, când vine vorba de decizii luate la acest nivel, nu cred că trebuie să vorbim de şmecherii. Am văzut cu toţii că cetăţenii români nu se mai lasă induşi în eroare de astfel de abordări. Ca atare, este o chestiune foarte serioasă, nu este vorba de nicio şmecherie. Nu am avut niciodată un astfel de comportament, iar problema care a venit din feedback-ul şi din analizele preşedinţor de filiale – şi de altfel am văzut şi analizele unor analişti, ale unor comentarori legate de ceea ce a însemnat procesul electoral şi efectele asupra procesului de învăţământ, sunt părinţi care au ridicat această problemă, că se apropie examenul de Capacitate şi în unele şcoli nu s-a reluat procesul de învăţământ. Este singura chestiune care trebuie să fie analizată, ţinând cont de faptul că alegerile prezidenţiale practic se suprapun pe începerea anului şcolar. Este doar o chestiune de analiză a unor efecte care au impact asupra procesului de învăţământ”, a replicat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că este exclus pentru el, ca premier, să mute alegerile prezidenţiale în decembrie. ”Dacă vrem să mergem cu şmecherie, şmecheria se opreşte la poarta Palatului Victoria. Guvernul reprezintă altceva decât şmecheriile şi calculele unora electorale”, a afirmat el.

Preşedintele PSD a fost întrebat după şedinţa conducerii PSD dacă este exclus pentru PSD ca data alegerilor prezidenţiale să fie mutată în decembrie.

”Este exclus pentru prim-ministrul Marcel Ciolacu. Eu nu pot să mă mai uit în ochii niciunui alt lider, preşedinte de partid din România, când eu am venit din funcţia de prim-ministru, după o decizie luată în coaliţie, statutară şi corectă, să vin să le spun românilor că în funcţie de interesul unui partid sau altui partid, eu primul-ministru Marcel Ciolacu schimb data alegerilor. Ca să înţelegem de ce exclus această variantă”, a spus preşedintele PSD.

El a precizat că a spus foarte clar că nu va ieşi să anunţe comasarea alegerilor decât cu un calendar întreg al alegerilor din acest an, nu din funcţia de preşedinte PSD, ci din funcţia de premier.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: