Ciolacu către sindicaliştii din Sănătate – Există o soluţie de ocupare a posturilor vacantate din sistemul medical

Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu s-a îântâlnit, miercuri, cu sindicaliştii din Sănătate şi au convenit debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor.

”Premierul Marcel Ciolacu şi reprezentanţii sindicatelor din sănătate au agreat astăzi, în cadrul consultărilor de la Palatul Victoria, debirocratizarea procedurii pentru ocuparea posturilor din sectorul sanitar, care să fie aplicată începând de anul viitor. Pentru asigurarea continuităţii serviciilor medicale, va fi aprobată de Guvern o soluţie legislativă care să permită ca fiecare post vacantat în sistemul public de sănătate să fie ocupat prin concurs, fără a mai fi nevoie de Memorandum adoptat în şedinţa de Guvern. Această măsură va simplifica procedura de ocupare prin concurs a posturilor vacantate din sistemul public de sănătate”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Guvernului.

Potrivit acestora, s-a discutat, de asemenea, despre găsirea unor soluţii de angajare în sistemul public de sănătate a tinerilor medici specialişti.

”Perspectiva creşterilor salariale pentru angajaţii din sistemul de sănătate şi eliminarea inechităţilor salariale au fost, de asemenea, discutate, în contextul aprobării de către Guvern a proiectului de buget pentru anul viitor. Consultările între reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor din sănătate vor continua”, a mai precizat Executivul.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la întâlnirea de la Palatul Victoria vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Cancelariei Prin-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Mihai Diaconu, consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban şi Minel.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL