Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: O să ne implicăm pentru această provocare sub președinția Spaniei

FACEBOOK/MARCEL CIOLACU
MARCEL CIOLACU

Subiectul aderării României la Schengen a fost discutat de premierul României și cancelarul german în timpul unei întâlniri oficiale. Marcel Ciolacu susține că liderii politici români se vor implica pentru îndeplinirea obiectivului sub președinția spaniolă a Consiliului UE.

„Doresc să mulțumesc cancelarului german pentru sprijinul oferit în vederea aderării la spațiul Schengen. Am discutat împreună despre cum putem trece peste acest blocaj nejustificat. Căutam și contăm pe sprijinul Germaniei în vederea depășirii acestui moment”, a transmis premierul României.

Chestionat referitor la momentul în care România va adera la spațiul Schengen, premierul Ciolacu a punctat că România a îndeplinit toate cerințele și toții liderii politici români vor lucra pentru ca acest obiectiv să se îndeplinească în timpul președinției spaniole.

„România a în deplinit toate cerințele tehnice, cunoaștem pachetul de aderare la spațiul Schengen. Vreau să mulțumesc domnului cancelar și prim-ministrului Pedro Sanchez, care susține în egală măsură aderarea României la spațiul Schengen. Sunt ferm convins că reprezentanța României la Comisia Europeană, MAE, președintele României, cu toții în perioada următoare o să ne implicăm pentru această provocare sub președinția Spaniei. De asemenea, cred că este corect ca orice politică internă să nu afecteze politica UE și o decizie a Parlamentului European și Comisiei Europene. Politicile interne este bine câteodată să țină numai de spațiul intern”, a afirmat premierul României.

Pe cealaltă parte, cancelarul german a precizat că țara sa susține aderarea României la Schengen și va relua această poziție în viitor.

„Vom relua această poziție clară și în viitor. Discutăm cu colegii noștri din Europa, nu doar în discuții oficiale, ci și semi-oficiale. Din punct de vedere al viitorului, e corect ca România să adere la Schengen. Noi toți ne dorim ca România să fie membru al Schengen. Ține de principiul echității. România a îndeplinit condițiile tehnice”, a afirmat Olaf Scholz.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL