Ciolacu, despre majorarea pensiilor: E o lege în vigoare!

Ciolacu
Sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, miercuri, primele declarații despre creșterea pensiilor, începând cu 1 ianuarie 2024, anunțată deja de Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș.

„Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni”, a spus premierul, cu privire la faptul că această creștere este stipulată în lege, iar „legea nu va fi încălcată de nimeni”.

Premierul a mai declarat că își dorește ca pensiile să se majoreze diferențiat.

„Este o lege în vigoare pe care dumneavoastră o cunoașteți. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.

Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%. Nu va încălca nimeni legile din România.

Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu, poate, 30%, la unii cu, poate, 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit. Nu trebuie să anunțe domnul ministru. Sunt lucruri normale”, a punctat Ciolacu.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: