Ciolacu: Eu nu voi schimba calendarul electoral decât pentru întreg anul

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu va iniţia o modificarea legislaţiei privind schimbarea calendarului electoral decât pentru întreg anul, şi nu ”pe bucăţi”. ”În momentul în care vom avea un program pentru toate alegerile, pentru tot anul electoral, în momentul acela este posibil să avem şi comasare”, a arătat el.

”În momentul în care vom avea un program pentru toate alegerile, pentru tot anul electoral, în momentul acela este posibil să avem şi comasare. Nu aş duce discuţiile în zona de negocieri politice. Eu îmi doresc, ca şi prim-ministru, să dau tot ce înseamnă modificare legislativă pe tot anul electoral, nu pe bucăţi, nu facem acum o comasare, pe urmă ne mai gândim cum facem abordarea alegerilor. Trebuie dat, dacă se modifică calendarul”, a declarat, miercuri seară, la Roma, Marcel Ciolacu.

El a explicat că românii, Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă au un calendar al alegerilor, ”care este pe 9 iunie, pe 29 septembrie localele, ultima duminică din noiembrie turul I, ultima sâmbătă din noiembrie, pe data de 30, pentru că nu se poate pe 1 decembrie, alegeri generale şi prima duminică din decembrie, pe 8 decembrie, turul II”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: