Ciolacu, întrebat ce măsuri pot fi luate în cazul dronelor care ajung în România: S-au luat toate măsurile

Sursa foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, în cazul alertei cu dronă de joi seara, de la Constanţa, au fost luate toate măsurile ”ca să nu fie niciun pericol”. El a explicat că în acest caz urmează să se stabilească dacă a fost o provocare cibernetică, deoarece nu a existat un contact vizual al piloţilor cu acea dronă.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, vineri, ce măsuri se pot lua în cazul dronelor care survolează spaţiul aerian al României, fiind pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru.

“S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideţi să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloţilor nu a existat cu drona în cauză”, a explicat Marcel Ciolacu.
Ministerul Apărării a anunţat că sistemul de supraveghere al Armatei României a indicat, joi după-amiază, o ţintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, iar aceasta a pătruns pe teritoriul naţional pe o distanţă maximă de 14 kilometri, pe la Eforie Nord. Ţinta a fost în permanenţă monitorizată, fiind ridicate de la sol patru aeronave militare. Potrivit datelor existente, nu a fost indicată probabilitatea existenţei unei zone de impact pe teritoriul naţional.
Cetăţenii din mai multe localităţi ale judeţului Constanţa au primit, joi, un mesaj RO-Alert în care erau avertizaţi că există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian şi îndemnaţi să îşi păstreze calmul.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: