Ciolacu, la Prahova: Cel mai rău este să fim vătafi, când ocupăm o anumită funcţie şi să credem că împărţim dreptatea

Ciolacu Turcia
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că ”cel mai rău la noi, la români, este să fim vătafi când ocupăm o anumită funcţie şi să credem că vom împărţi dreptatea”. Afirmaţia a fost făcută în judeţul Prahova, avându-l alături pe primarul municipiului Ploieşti, care în 2020 a câştigat alegerile sub sigla PNL, iar acum candidează din partea PSD, după ce în ultimii trei ani a acuzat neînţelegeri cu preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

”Administraţia locală nu trebuie să aibă culoare politică. Există 30 de zile de campanie, iar după aceste 30 de zile de campanie toată lumea trebuie să se unească şi să vadă interesul cetăţenilor pe care îi reprezintă, care i-au ales. Restul sunt poveşti, restul vom continua să stăm în aceeaşi paradigmă de foarte mult timp. Şi cel mai rău  – să ştiţi că asta e pentru, nu critic un anumit partid sau o anumită persoană – cel mai rău, mai ales la noi, la români, este să credem că… să fim vătafi, când ocupăm o anumită funcţie şi să credem că noi vom împărţi dreptatea. Cu primari care au aceeaşi culoare politică cu tine, cu primari care te deranjează, având aceeaşi culoare politică cu tine, împarţi dreptatea împotriva primarilor care nu sunt de culoare politică cu tine. Toţi cei care au avut această abordare în politică, mai ales în administraţia locală, au pierdut alegerile pentru că oamenii simt acest lucru. Pe ei nu-i interesează nici scandalul, nici scuzele pe oameni”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri, în judeţul Prahova, unde a făcut o vizită.

Ciolacu a adăugat că ”după 30 şi de ani de la Revoluţie şi de promisiuni făcute aşteaptă realizări, nu mai aşteaptă să dăm vina unii pe alţii şi să căutăm scuze” pentru nerealizări.

El l-a atacat voalat pe candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu inculpat pentru corupţie.

”Nu poţi să laşi Consiliul Municipal să voteze împotriva propriului primar doar pentru că tu, şeful partidului, vătaful, ai alte opinii decât primarul şi vrei tu să-i arăţi cine e şef în sat. Oameni buni, suntem în 2024. Vremurile de vătaf din 92-96 au apus. Dacă înţelegem acest lucru, vom merge şi înainte”, a mai afirmat Ciolacu.

Declaraţiile liderului PSD au fost făcute în contextul în care acesta l-a avut alături pe Andrei Volosevici, primarul în funcţie al municipiului Ploieşti. În anul 2020, Volosevici a câştigat alegerile sub sigla PNL, iar anul acesta candidează pentru al treilea mandat din partea PSD.

Volosevici a trecut la PSD în contextul în care ultimii ani a acuzat public faptul că activitatea sa administrativă a fost sabotată de echipa PNL şi de preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: