Ciolacu: Ministrul Finanţelor a negociat să fie un nou acord pe deficit, pe 7 ani; sistemul de calcul se va schimba

Sursă foto: Facebook / Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că sistemul de calcul al deficitului se va schimba şi că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a negociat la Comisia Europeană ca România să aibă un nou acord pe deficitul bugetar, cu durata de 7 ani.

Ciolacu a fost întrebat, la sediul central al PSD, dacă banii alocaţi pentru apărare vor fi scoşi din deficitul bugetar.

„Nu. Sunt alte discuţii în ceea ce priveşte calcularea deficitului la nivelul Comisiei Europene. Când se termină atribuţiile unei Comisii, ei vor face anumite propuneri şi un raport viitoarei Comisii. Nu am ajuns acolo. Cu certitudine sistemul de calcul al deficitului se va schimba. Asta ţine de cine va fi comisarul .. actualul comisar pe buget-finanţe al Comisiei a venit cu anumite modificări. Sunt ferm convins, de exemplu, cum e şi logic, actualul comisar o să ne trimită şi nouă scrisoare să ne spună că nu ne-am încadrat în acordul semnat de domnul Cîţu de a respecta deficitul pe 3 ani şi că se impune un nou acord. Deja ministrul Finanţelor s-a dus şi a negociat să fie un nou acord pe 7 ani, ceea ce mi se pare cât se poate de plauzibil, astfel încât să ajungem la 3% în acordul de la Maastricht”, a spus premierul.

În altă ordine de idei, Ciolacu a precizat că se lucrează la legea salarizării şi este posibil ca aceasta să intre în vigoare în a doua parte a anului 2025.

„Nu se va pune nimic în aplicare până nu terminăm digitalizarea”, a conchis premierul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: