Ciolacu: Nu am nicio informaţie că vreun bob de grâu ucrainean rămâne în ţară

Sursa: X

Premierul Marcel Ciolacu a afimat că nu are nicio informaţie de la nicio instituţie a statului român că vreun bob de grâu din Ucraina rămâne în România şi a precizat că ucrainenii nu au un interes să facă acest lucru, având contracte specifice, citat de News.ro.

Marcel Ciolacu a fost întrebat marţi, despre acuzaţiile unor fermieri care susţin că TIR-urile care vin din Ucraina nu sunt sigilate şi ei ar fi publicat imagini în acest sens pe reţele de socializare.
„Nu rămâne nicio marfă, fiindcă acele TIR-uri au şi intrare şi ieşire. Când treci printr-un punct vamal, rămâi… Nu poţi să ieşi din ţară după ce ai fost cântărit şi ai documentele înregistrate în sistem decât când ieşi descărcat din ţară. Aţi văzut că e o problemă că se cântăreşte şi în Ungaria, tocmai de aceasta se cântăreşte, ţinând cont de acest tranzit mare. Se cântăreşte şi în port. Eu vă spun că nu am de la nicio instituţie a statului român, dar de la niciuna şi cele pe care le ştiţi şi cele pe care nu le ştiţi, nu au nicio informaţie că vreun bob de greu rămâne. Nici nu au interes, pentru că au contracte foarte specifice. Noi uităm în tot acest context şi când împingem aceste lucruri pe… şi ştiţi bine că eu nu cred că fermierii stau să filmeze în vamă şi să le împingă pe TikTok sau pe social media”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.
El a precizat că niciun camion nu pleacă din Ucraina “de capul lui” şi că lucrurile sunt mult mai ordonate, cel puţin în zona de business.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL