Ciolacu salută realegerea lui Erdogan. „Oferă garanţia dezvoltării, în continuare, a Parteneriatului nostru Strategic”

Marcel Ciolacu
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Realegerea lui Recep Tayyip Erdogan în funcția de președinte al Turciei a fost salutată și de liderii politici din România. Printre primii care au reacționat se numără liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele Camerei Deputaţilor îl felicită pe Erdogan pentru victoria în alegerile de duminică.

Ciolacu: „Turcia, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai României!”

Ciolacu afirmă că realegerea în funcţie a preşedintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanţia dezvoltării în continuare a Parteneriatul strategic dintre România şi Turcia, în cadrul NATO.

Turcia rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri strategici ai României! Realegerea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanţia dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul NATO”, a transmis în mesajul postat pe Facebook Marcel Ciolacu.

Mai departe, liderul PSD afirmă că menţinerea securităţii la Marea Neagră este vitală în actualul context geostrategic tensionat.

„Turcia este unul dintre partenerii comerciali tradiţionali ai României şi mizăm pe stimularea relaţiilor economie şi în viitor. Firmele turceşti prezente în România au o contribuţie importantă, inclusiv în domeniul infrastructurii de transport, componentă esenţială pentru dezvoltarea economiilor noastre”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a câștigat, duminică, victoria în turul doi al alegerilor prezidenţiale. El a obținut peste 52% din voturi, după numărarea a 99% din buletinele exprimate.

Klaus Iohannis are așteptări

Și președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Erdogan.

Șeful statului a transmis un mesaj scurt, pe Twitter:

„Felicitări, domnule președinte @RTErdogan, pentru realegerea dumneavoastră! Aștept cu nerăbdare să continuăm cooperarea noastră strânsă, bazată pe parteneriatul strategic dintre țările noastre”.

Pe de altă parte, preşedinţii instituţiilor europene şi secretarul general al NATO au transmis și ei felicitări președintelui reales al Turiciei. Liderii importantelor organizații și-au exprimat dorinţa de a continua aprofundarea relaţiilor cu Turcia.

În postări pe Twitter, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului Europei, Charles Michel, şi-au exprimat „bucuria de a continua dezvoltarea relaţiilor dintre UE şi Turcia”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: