Ciolacu se întoarce în România vineri și aduce cu avionul și 20 de tineri blocați în Abu Dhabi

Sursa: X

Vremea extremă din Emiratele Arabe le-a stricat planurile românilor aflați acolo în vacanță. Mai mulți turiști de la noi din țară au rămas blocați în aeroportul din Dubai, după ce pistele s-au transformat în lacuri și niciun avion nu a mai putut decola sau ateriza. 20 dintre ei vor fi aduși vineri în țară cu avionul cu care vine Marcel Ciolacu.

Este vorba despre 20 de tineri care erau în Abu Dhabi la un festival. Sunt din Sibiu și au fost aduși în Abu Dhabi cu autocarul. Ei vor reveni în țară, vineri, cu avionul cu care vine Marcel Ciolacu. Mai mulți români au declarat pentru Digi24 că sunt de trei zile în aeroport, că au dormit pe jos și au stat la cozi imense pentru a cumpăra mâncare și apă.

Ei au primit vouchere pentru mâncare și apă, dar restaurantele din aeroport nu erau pregătite pentru atâta cerere și anunțau constant oamenii care erau la cozi să nu mai aștepte. Un român a povestit că a stat 10 ore la rând ca să schimbe biletul la aeroport, deoarece în aplicație îi arăta că mai are șanse să cumpere un bilet spre România. Zborurile erau însă anulate.

Alți români au povestit că au cerut cazare la un hotel, dar li s-a răspuns că nu se poate. Autoritățile țin legătura cu restul românilor care sunt acolo. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis miercuri că monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români aflați în Aeroportul Internațional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate după inundațiile record care au afectat regiunea Emiratelor Arabe Unite.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL