Ciolacu: Starea de sănătate a pompierilor români îngrijiți la Bruxelles evoluează pozitiv

Sursă foto: Marcel Ciolacu
Sursă foto: Marcel Ciolacu

Astăzi, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a adus vești îmbucurătoare privind starea de sănătate a pompierilor români răniți în timpul intervenției la stația GPL din Crevedia. Unul dintre acești eroi, în vârstă de doar 22 de ani, se află pe drumul cel bun spre recuperare.

„M-am bucurat să văd că starea de sănătate a unuia dintre pompierii noștri, un tânăr de 22 de ani, evoluează bine. A fost detubat și urmează să iasă de la secția ATI”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Liderul PSD a subliniat că a avut o discuție personală cu tânărul pompier și l-a încurajat să treacă cu bine peste această tragedie, exprimându-și speranța pentru o recuperare completă.

Ciolacu a menționat și cel de-al doilea pompier român, care primește îngrijire medicală la Bruxelles. El a subliniat că a discutat cu soția acestuia și i-a asigurat de tot sprijinul partidului.

„Așteptăm vești bune și despre starea de sănătate a celui de-al doilea pompier român îngrijit la Spitalul Militar din Bruxelles. Am vorbit cu soția lui și am asigurat-o de tot sprijinul nostru. Le doresc sănătate multă pompierilor noștri răniți și îi așteptăm cu bine acasă!”, a transmis premierul.

De asemenea, Marcel Ciolacu a adus mulțumiri medicilor și întregii echipe medicale de la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

„Sunt profund recunoscător medicilor și întregii echipe medicale a Spitalului Militar Regina Astrid din Bruxelles! I-am felicitat pentru răspunsul rapid oferit României, pentru înaltul profesionalism, umanitatea și pasiunea pentru îngrijirea pacienților. România apreciază enorm acest sprijin și este recunoscătoare pentru modul exemplar în care sunt tratați pacienții români”, a conchis liderul PSD.

Vizita premierului la Spitalul militar Regina Astrid a avut loc în contextul deplasării la Bruxelles, în perioada 31august – 1 septembrie, unde va avea întrevederi cu mai mulţi înalţi oficiali europeni.

12 pacienţi cu arsuri grave pe o suprafaţă corporală cuprinsă între 10 şi 80% sunt trataţi în unităţi medicale din afara ţării –  în Belgia (2 pacienţi), Italia (2 pacienţi), Austria (3 pacienţi), Germania (4 pacienţi) şi Norvegia (1 pacient), în condiţiile în care  la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecţie civilă pentru transferul persoanelor rănite  în exploziile de la  Crevedia, în unităţi medicale din străinătate.

Pacienţii trataţi în unităţi medicale din străinătate, precum şi cei trataţi în spitale din România vor putea fi însoţiţi de membri ai familiei. Aceştia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniţilor pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în şedinţa de Guvern din 31 august.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL