Ciolacu, vizită la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat: Trebuie o reaşezare a sistemului

Sursa foto: X

Premierul Marcel Ciolacu a vizitat marţi Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. El a declarat ulterior că ştie foarte bine care sunt problemele oraşului, fapt pentru care s-a implicat pentru rezolvarea celor mai importante dintre acestea, mai ales cele din domeniul sănătăţii. Şeful Executivului a mai spus că municipiul, judeţul Buzău şi nu numai vor avea o altă perspectivă de dezvoltare, odată cu finalizarea autostrăzii Moldovei.

„Evident că, odată cu finalizarea autostrăzii Moldovei, Râmnicu Sărat şi Buzăul şi toată Moldova o să aibă o altă dezvoltare şi va avea o altă perspectivă. E un spital care arată, din punctul meu de vedere, se ridică la standarde. Se poate mai bine, este evident. Clădirile sunt vechi. De aceea am pornit acest amplu proiect de dezvoltare împreună cu Ministerul Sănătăţii şi din fonduri europene şi din bugetul de stat şi din împrumut de la Banca Europeană de Investiţii. Aproape 3,5 miliarde euro în toată ţara şi cred că la voi o să mai stăm de vorbă să vedem zona de dotare unde ne mai putem implica. Cred că problema care este şi la Râmnicu Sărat este şi la Buzău şi nu numai, în multe locuri din ţară, problema medicilor de a acoperi absolut toate secţiile”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi la Râmnicu Sărat.

Prim-ministrul a mai spus că trebuie o reaşezare a sistemului şi că „am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru între sistemul de sănătate”.

„O să facă parte dintr-un program naţional astfel încât atractivitatea să fie pentru fiecare zonă în parte. Trebuie o reaşezare a sistemului. Am ajuns la un efort bugetar de peste un miliard de euro pe lună pentru între sistemul de sănătate şi cu regret spun că, încă sunt ştiri că nu sunt medicamente, încă sunt ştiri că nu sunt medici pe toate secţiile, dar odată cu dezvoltarea infrastructurii automat revine şi atractivitatea. Niciun Guvern nu poate să pună nimic în aplicare fără autorităţile locale, fără un parteneriat între Guvern şi autorităţile locale”, a adăugat Ciolacu.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: