Circ și ipocrizie în AUR: George Simion vânează traseiștii, deși chiar el i-a adus în partid

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

George Simion, liderul AUR, vine cu detectorul de minciuni în partid pentru a vâna „șopârlele” trimise de PSD și PNL, deși chiar el a recrutat toți traseiștii din cele două mari partide. George Simion cheamă la București președinții de organizații județene pentru a-i supune la acest test cu detectorul de minciuni.

„Este un test de integritate pe care îl dăm. (…) Noi trebuie să ne asigurăm că oamenii ăștia nu vând posturi. Oamenii ăștia nu sunt șopârle trimise de PSD și de PNL. Niciodată nu e prea târziu să scap de un iepure trimis de PSD sau PNL”, a declarat purtătorul de cuvânt al AUR.

George Simion a declarat că detectorul de minciuni îi ajută să se protejeze de „infiltrații” de la servicii secrete și că va participa și el la această evaluare. Politicienii AUR au o doză uriașă de ipocrizie, după ce au promovat toți traseiștii și toți politicienii fără niciun rezultat.

„E o formă de a securiza. Politica ultimilor ani a fost o istorie întreagă de trădări. Să vedem și noi ce infiltrați avem, de la servicii. Trebuie să ne luăm măsuri de precauție”, a precizat Simion.

Abuzul de putere

George Simion abuzează de funcția pe care o are în AUR și le cere președinților de organizații județene un test absolut irelevant. Statutul partidului nu prevede nicio evaluare de acest tip. Evaluarea candidaților ar trebui să se facă pe baza realizărilor pe care le-au avut aceștia în politică.

AUR nu are nicio organizație județeană puternică, iar tot partidul este în mâinile lui George Simion. Totul se decide la București, de unde Simion impune inclusiv candidații pentru alegeri. Deși membrii de partid au muncit 4 ani pentru a ajuta partidul, în 2024 au fost dați la o parte și înlocuiți de Simion cu toți traseiștii recrutați din PSD și PNL.

Pentru a menține controlul asupra partidului, Simion a blocat orice organizație județeană să se dezvolte. I-a fost teamă că ar putea avea soarta lui Nicușor Dan, care a deschis ușilor noilor membri și apoi a fost dat afară din partidul pe care el îl crease. Toate organizațiile județene AUR sunt în „pixul” lui Simion.

„Șopârlele” aduse chiar de George Simion

Liderii AUR caută „șopârlele PSD și PNL”, dar uită că George Simion a recrutat sute de membri de la cele două parte. Mulți dintre cei recrutați au fost imediat impuși pe lista pentru alegerile europarlamentare sau locale, în detrimentul membrilor AUR care au muncit în ultimii 4 ani.

Tudor Ciuhodaru, fost europarlamentar PSD, a fost desemnat candidatul AUR pentru Primăria Iași. Cristian Terheș, fost europarlamentare PSD, este primul pe lista AUR pentru alegerile europarlamentare. Marius Ostaficiuc, fost deputat PSD, a trecut anul trecut în AUR și va candida în 2024 cu noul său partid. Cornel Folescu, fost deputat PSD, a trecut în AUR (după câteva luni, a trecut la PNL Mehedinți). Marian Vasile, fost consilier local PNL, va fi candidatul AUR la Primăria Craiova.

Lista politicienilor PSD și PNL care au trecut în AUR este foarte lungă, atât pentru parlamentari, cât și pentru aleși locali. AUR a atras politicieni fără realizări, politicieni de mâna a doua care urmăresc doar să rămână abonați la banii statului. Traseiștii aduși de Simion nu mai aveau loc în PSD și PNL și vor candida cu AUR în 2024.

Toți banii la Simion

În AUR sunt distribuite mai multe mesaje interne prin care membrii sunt încurajați să facă donații chiar și mai mari de 20.000 de euro. Partidul a devenit o „fabrică de bani”, după cum a arătat analistul politic Gelu Vișan.

„Toată lumea din partid să stea la pixul lui Simion. Ai dat banul, ești la pixul meu, n-ai dat banul, ai plecat din pixul meu. Cam asta e”, a explicat Gelu Vișan, în exclusivitate pentru PS News.

Gelu Vișan a arătat că AUR nu are filiale județene, iar George Simion direcționează toți banii către București.

„De ce cere IBAN la București și cum ajung banii direct la ei și nu trec prin filiala județeană? Pentru că nu au filiale județene. Deci este singurul partid din România care funcționează împotriva legii partidelor politice”, a explicat Vișan pentru PS News.

CITEȘTE ȘI: George Simion a dat drumul la „aspiratorul de bani”. Suspiciuni mari pe tema finanțării AUR

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL