George Simion a dat drumul la „aspiratorul de bani”. Suspiciuni mari pe tema finanțării AUR

George Simion, sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

George Simion, liderul AUR, este disperat să strângă cât mai mulți bani de la membrii de partid și trece la metode suspecte. Acesta pune presiune pe membrii de partid să facă donații și transformă partidul într-o „fabrică de bani”. Nimeni nu știe unde ajung banii, deoarece Simion și grupul său de la București nu dau explicații și nu respectă legea privind finanțarea partidelor, după cum precizează analiștii politici.

George Simion a transmis un mesaj către toți membrii, cerându-le să doneze bani pentru campania electorală. Acesta îi îndeamnă pe membri să împrumute partidul cu sume mai mari de 20.000 de euro, urmând ca banii să fie returnați de la bugetul statului, când AEP decontează cheltuielile din campanie.

PS News vă prezintă, în exclusivitate, mesajul transmis de conducerea AUR pentru a pune presiune pe membrii de partid să doneze tot mai mulți bani pentru campania electorală:

„Apel către toate filialele și organizațiile locale, membri și simpatizanți, candidați:

Întrucât cheltuielile din perioada următoare sunt extrem de mari, pentru asigurarea bunei funcționări a campaniei, vă rugăm să contribuiți cu o sumă de bani la efortul de a tipări bannere și alte materiale promoționale. La descrierea sumei se trece “donație”.

Alternativ, cei care pot și au disponibilitate financiară mai, sunt rugați să împrumute prin notar partidul cu o sumă mai mare de 20mii euro, banii urmând a fi returnați într-o perioadă de 6 luni. (Când se returnează banii din perioada electorală, de la bugetul de stat).

Cont lei: RO65BREL0002002244600100

Pentru fiecare donație făcută prin transfer bancar se vor preciza: Donație, Nume, Prenume, Codul Numeric Personal, Date de contact.

SWIFT : BRELROBUXXX

Beneficiar: PARTIDUL ALIANTA PENTRU UNIREA ROMANILOR

Banca: Libra Bank

Rugăm a se evita cu orice preț orice plată în numerar sau vreo discuție similară, orice operațiune se face cu act la mână și conform legii.

Nr de contact: @Mirela Irindea Strangere Fonduri AUR pentru donații sau împrumut notarial”

„Fabrica de bani AUR”

George Simion controlează atât listele, cât și banii care intră în conturile partidului. Banii din donații sunt direcționați către conturile sediului central, nu către organizațiile județe. George Simion nu a înființat organizații județene pentru a avea acces la toți banii și a transformat partidul într-un business personal.

Gelu Vișan, analist politic, a arătat cum Simion „fură” banii membrilor de partid și controlează listele în funcție de cât donează fiecare.

„Pe de o parte, el îi păcălește pe români, pe de altă parte fură de la proprii membri și își bagă în buzunar. (…) Toată lumea din partid să stea la pixul lui Simion. Ai dat banul, ești la pixul meu, n-ai dat banul, ai plecat din pixul meu. Cam asta e”, a explicat Gelu Vișan, în exclusivitate pentru PS News.

De asemenea, Gelu Vișan a arătat cum a devenit AUR o „fabrică de bani” și cum Simion a scos din joc filialele județene, pentru a fi singurul care controlează partidul. AUR este doar un grup la București care decide totul. Banii din donații ar fi trebuit să meargă către filialele județene, însă fără filiale județene, donațiile ajung la București, în conturile controlate de Simion, precizează analistul politic.

„De ce cere IBAN la București și cum ajung banii direct la ei și nu trec prin filiala județeană? Pentru că nu au filiale județene. Deci este singurul partid din România care funcționează împotriva legii partidelor politice”, a declarat Vișan.

1.700 euro pentru a sta la masă cu George Simion

George Simion a creat și un sistem paralel de venituri, cerând 1.700 de euro pentru cine vrea să stea la masă cu el la diferitele evenimente AUR. Atunci când Simion face turul României și se întâlnește cu mai multe persoane, acesta încercă de fapt să colecteze tot mai mulți bani pentru care nu dă explicații.

„Am fost recent la un hotel renumit din Capitală, și la această întâlnire, ca să stai la masă cu George Simion trebuia să dai 1.700 euro, să intri la acea întâlnire era 1.000 euro. Dacă te duci în județe, doar intrarea la întâlnirea cu AUR e 200 euro. Ca să te duci la un candidat îți trebuie 1.000-3.000- 5.000 de euro”, a mai arătat Gelu Vișan.

Gelu Vișan a mai precizat că un candidat AUR la alegerile europarlamentare ar fi plătit 1 milion de euro în numerar pentru a se asigura că e pe un loc eligibil pe lista partidului.

Partidul AUR funcționează doar ca să-i îmbogățească pe George Simion și grupul din jurul acestuia. Toți banii ajung la sediul central, unde Simion nu dă nicio explicație. Totodată, AUR a primit subvenții de 17 milioane de lei de la AEP, în 2023. În același an, AUR a cheltuit 39 de milioane de lei, adică dublu decât a primit de la stat. Partidul nu a explicat de unde a venit această diferență uriașă de bani.

Toate aceste milioane se pierd fără urmă, pentru că nimeni nu controlează conturile AUR, iar George Simion, în 2024, vrea tot mai mulți bani de la membrii de partid. AUR este o fabrică de bani în care candidaturile sunt efectiv scoase la vânzare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL