Circulația camioanelor în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița este interzisă din cauza vremii

Sursă foto: Facebook / Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova

Poliția de Frontieră din R. Moldova anunță că traversarea camioanelor prin punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița este restricționată, decizia fiiind luată de autoritățile române din cauza ninsorii și a poleiului. 

,,Traversarea camioanelor prin punctul de trecere a frontierei Leușeni – Albița este restricționată. La această oră, partea română interzice temporar circulația camioanelor din cauza ninsorii și poleiului pe drumurile publice”, anunță responsabilii Poliției de Frontieră.

Reprezentanții structurii mai precizează că ,,pentru alte tipuri de mijloace de transport se permite trecerea frontierei, solicităm să fie echipate corespunzător! Totodată din cauza vântului puternic, starea drumurilor și nemijlocit situația pe traseele naționale și internaționale se poate schimba brusc. Pentru siguranța transportatorilor, recomandăm evitarea pornirii la drum”. 

Iar în alte puncte de trecere a frontierei moldo-române, precum Leova- Bumbăta, se circulă în condiții de iarnă, mai menționează polițiștii de frontieră, venind cu mai multe recomandări către călători.

,, Înainte de a porni la drum, să vă informați cu privire la traseele alternative în cazul închiderii unor drumuri sau căi de acces. Să vă asigurați că dispuneți de surse de informare actualizate, indiferent de mijloacele de comunicare (telefon, radio, internet). Echipați corespunzător mijlocul de transport și la orice situație problematică să contactați serviciul 112. Evitați călătoriile, dacă nu este o urgență, în special pe timp de noapte sau în condiții meteorologice severe”, au punctat aceștia.

Cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii

R. Moldova se află sub Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii, avertizarea fiind valabilă până în data de 10 ianuarie.

,,Vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș;- izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță;- pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s;- pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C”, anunță sinopticienii moldoveni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL