Circulaţia pe podul Feteşti se deschide integral de joi; taxa de trecere rămâne deocamdată suspendată

fetesti
fetesti

Circulaţia pe podul peste braţul Borcea se deschide integral începând de joi, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol.

„Circulaţia va fi reluată total şi pe calea 2 (sensul Constanţa – Bucureşti) a acestui pod situat pe A2 (Autostrada Soarelui)”, a notat el pe Facebook.

Taxa de pod de la Feteşti rămâne suspendată până la finalizarea procedurilor administrative necesare reintroducerii acesteia.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, joi, începând cu ora 9:00, se ridică restricţiile instituite pe A2 pentru lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea.

„Menţionăm faptul că defectele structurale la tablierele din beton armat ale podului peste braţul Borcea, calea 2, au fost evaluate prin carotare încă din vara anului 2022. Experţii responsabili de interpretarea rezultatelor de laborator au solicitat încă o evaluare a betonului suprastructurii, după decopertarea straturilor căi şi a betonului de pantă. Astfel, în luna martie 2023 a avut loc ultima evaluare a stării de degradare a suprastructurii de beton armat a podului.

După interpretarea ultimelor rezultate, experţii au luat decizia de a spori cantităţile de beton structural necesare a fi înlocuite. Având în vedere şi faptul că lucrările de decopertare erau complet realizate, CNAIR împreună cu antreprenorul au depus toate eforturile pentru a se finaliza cât mai repede lucrările programate cât şi cele suplimentare stabilite de experţi în luna martie. Odată cu decopertarea straturilor căii şi demolarea betonului de pantă vechi, posibilitatea de a etapiza intervenţia şi deschiderea circulaţiei mai devreme era practic nulă”, se spune în comunicat.

În prezent, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare este de 78%, iar după finalizarea sezonului estival se vor mai introduce restricţii de trafic pentru realizarea ultimelor lucrări de mult mai mică anvergura, în vederea finalizării reabilitării şi realizării recepţiei, precizează CNAIR.

Lucrările de reparaţii structurale realizate la podurile dunărene Borcea şi Cernavodă vor avea o perioadă de serviciu de cel puţin 40 de ani, garanţia fiind de 5 ani după recepţie.

„Reiterăm scuzele pentru disconfortul creat utilizatorilor autostrăzii A2 în ultimele 4 weekenduri şi vă asigurăm că acest tip de intervenţii structurale la ambele poduri au fost de o importanţă majoră fiind absolut necesare. Precizăm faptul că taxa de peaj la Feteşti rămâne suspendată până la finalizarea tuturor operaţiunilor administrative necesare reinstituirii acesteia”, se mai afirmă în document.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL