Cîrstea s-a oprit în turul trei la Wimbledon. România nu mai are reprezentante la simplu

Sorana Cîrstea
Sursa foto: Sorana Cîrstea

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (locul 37 WTA) a fost eliminată în turul trei al turneului de la Wimbledon, sâmbătă, de brazilianca Beatriz Haddad Maia, favorita 13 a turneului, cu un sec 6-2, 6-2.

Meciul a durat  o oră și 31 de minute, iar Sorana a reușit să câștige doar patru ghemuri.

În acest meci, ambele jucătoare au reușit câte 5 aşi, brazilianca a avut două duble greşeli, românca una singură.

Sorana Cîrstea și-a egalat cea mai bună performanță la Wimbledon, turul 3, pe care l-a mai atins în 2009, 2012, 2017 şi 2021, notează stiri.tvr.ro.

Pentru prezența în turul trei la Wimbledon, Sorana Cîrstea va fi recompensată cu 131.000 de lire sterline și cu 130 de puncte în ierarhia WTA la simplu.

În turul doi, Sorana Cîrstea trecuse în premieră de letona Jelena Ostapenko, pe care a învins-o în trei seturi, 4-6, 7-6 (8/6), 6-4.

Haddad Maia a trecut greu joi, în turul doi, de românca Jaqueline Cristian (133 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-4.

Brazilianca, semifinalistă în urmă cu câteva săptămâni la Roland Garros, o va întâlni în optimi, unde ajunge în premieră la Wimbledon, pe câștigătoarea meciului dintre Katie Boulter (89 WTA) și Elena Rybakina (3 WTA), deținătoarea trofeului.

România rămâne astfel fără jucătoare pe tabloul principal la simplu, după ce au fost eliminate, pe rând, Jaqueline Cristian (tot de Haddad Maia), Irina Begu (de rusoaica Anna Blinkova) și Ana Bogdan, într-un meci epic, care a consemnat și un record în istoria Grand Slam-urilor, cu cel mai lung tiebreak al unei întreceri feminine de simplu.

Româncele au făcut însă o figură frumoasă anul acesta la Wimbledon, Ana Bogdan ajungând în premieră în turul al treilea pe iarba londoneză, iar Jaqueline Cristian obținând prima victorie din carieră pe tabloul principal la All England Lawn Tennis.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL