Cîrstoiu: Parcurile se degradează sub administrația USR. Ca primar voi face o prioritate din înverzirea orașului

Sursa foto: Cătălin Cîrstoiu

Candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, promite, într-un mesaj postat pe Facebook, că atunci când va deveni primar general va face o prioritate din înverzirea orașului și din curățenia parcurilor.

Cîrstoiu a participat sâmbătă la „Marșul IOR pentru aer curat și sănătate”, alături de Andrei Baciu și alţi reprezentanţi ai PNL Sector 3.

“În ultimii ani am asistat la un adevărat asediu imobiliar asupra tuturor parcurilor din Capitală și în special aici, în Parcul IOR. Primăria Capitalei n-a făcut nimic, a asistat din nou neputincioasă la pierderea unor hectare întregi din parc. Parcul IOR trebuie să fie integral al bucureștenilor!”, a menţionat el.

Bucureștiul e în fața unei realități grave din perspectiva mediului: suprafața de spațiu verde pe locuitor e de 9 m², subliniază Cîrstoiu.

“Știți cât e în Viena? 120 m². Știți care e media europeană acceptată? 26 m²! Nu doar că avem prea puține parcuri, dar acestea se și degradează sub administrația USR. În Herăstrău avem gunoaie, corbi, mobilier rupt, rădăcini de copaci care ies prin asfalt și fac imposibile plimbarea, mersul cu bicicleta sau transportul unui copil cu căruciorul. Asta e realitatea Herăstrăului.  Nicușor Dan n-a luat fonduri europene pentru a face Bucureștiul mai verde și pentru a combate poluarea aerului. În continuare poluarea îi îmbolnăvește pe bucureșteni și le fură ani din viață”.

S-a făcut totuși ceva în Capitală în ultimii ani, dar mulțumită primarilor de sector, nu primarului general, a mai notat Cătălin Cîrstoiu.

“Parcul Liniei din Sectorul 6 e o soluție excelentă găsită de primarul liberal Ciprian Ciucu. Atunci când voi fi primar general voi face o prioritate din înverzirea orașului și din curățenia parcurilor. Voi regândi filosofia legată de spațiile verzi, inclusiv prin crearea de parcuri liniare printre blocuri, care vor asigura un mediu cald, frumos, în care oamenii se pot plimba civilizat. De asemenea, Parcul Izvor, Pădurea Băneasa, Delta Văcărești vor fi transformate pentru ca bucureștenii să aibă parte de mai mult verde”, a mai scris el.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL