Ciucă: Anul viitor, pensiile vor creşte în două etape – la 1 ianuarie cu 13,8% iar recalcularea de la 1 septembrie

Nicolae Ciucă/ Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă

Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că, prin noua lege a pensiilor, va fi făcut „un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii”.

El a adăugat că, după recalcularea pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi nicio pensie nu va scădea, iar pensiile vor creşte, în 2024, în două etape şi anume de la la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei şi, apoi de la la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi. De asemenea, a anunţat că prin noua lege sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni.

 

„Prin noua lege a pensiilor, facem un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi cu siguranţă nicio pensie nu va scădea. Anul viitor, pensiile vor creşte în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% – rata inflaţiei şi, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi”, a scris Nicolae Ciucă, marţi pe Facebook.

„PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale”, a continuat Ciucă.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: