Ciucă, la 6 ani de la manifestaţia din 10 august 2018, din Piaţa Victoriei: Rămâne un moment simbolic

Nicolae Ciucă
Sursa foto: Nicolae Ciucă

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, afirmă în mesajul transmis sâmbătă, la 6 ani de la manifestaţia din 10 august, din Piaţa Victoriei, că această zi ne-a arătat cât de importantă este apărarea democraţiei şi a dreptului la liberă exprimare în faţa oricărui regim care încearcă să suprime vocea oamenilor şi rămâne un moment simbolic, în care românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiţia de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD.

”Ziua de 10 august 2018 ne-a arătat cât de importantă este apărarea democraţiei şi a dreptului la liberă exprimare în faţa oricărui regim care încearcă să suprime vocea oamenilor. Nu trebuie să uităm niciodată acele momente negre din istoria recentă şi trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă ca asemenea evenimente să nu se mai întâmple vreodată. 10 august 2018 rămâne un moment simbolic, în care românii au arătat că se pot mobiliza pentru a apăra justiţia de asaltul politic coordonat de conducerea de atunci a PSD”, afirmă Ciucă într-un mesaj postat pe Facebook.

El consideră că reacţia disproporţionată a forţelor de ordine împotriva celor care îşi exercitau paşnic dreptul de a protesta a dat o lovitură gravă încrederii cetăţenilor în instituţiile statului la acea vreme.

”Trebuie să continuăm să construim un stat în care fiecare cetăţean ştie că este respectat şi ascultat de către autorităţi şi că justiţia este una funcţională, eficientă şi dreaptă”, conchide liderul PNL.


Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: