Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că evenimentul politic al anului în Europa, Congresul Partidului Popular European, care începe, miercuri, la Romexpo, este o recunoaștere a relevanței partidului și a României.
”Liderii europeni vin la București. Cu fiecare dintre ei vom negocia. Negocierile sunt aproape de final ca în declarația de la finalul Congresului să avem decizia ca România să finalizeze procesul de integrare în spațiul Schengen. Toate discuțiile noastre sunt îndreptate în această direcție. Este un moment important, relevant pentru PNL, mai important pentru România. Dincolo de prezența liderilor europeni, până ieri erau 640 jurnaliști. E evenimentul politic al anului în Europa, se desfășoară la București. E o recunoaștere a relevanței PNL, a noastră ca țară, inclusiv a modului în care am reușit să parcurgem această perioadă dificilă. (…) Bucureștiul, România, aleasă pentru a se puncta acest eveniment deosebit de important pentru Europa.
El a mai spus că nu trebuie încurajat traseismul politic. Nu trebuie să încurajăm traseismul! Mesaj către primari: sunteți baza partidului, gospodarii orașelor, oamenii se uită la voi. (…) E o chestiune de respect de sine, moralitatea și percepția partidelor mainstream. (…) PNL nu încurajează traseismul politic.
Funcția de președinte al țării nu se negociază între două partide, cu atât mai puțin între doi oameni. e cea mai importantă pentru cetățeni. Cetățenii trebuie să aleagă persoana, a adăugat șeful PNL.
În ceea ce privește candidatul PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă a spus că partidul a avut curajul să își asume momente importante:
”PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să își asume aceste momente importante ale națiunii. Nu văd de ce acum cine știe ce ar putea să apară ca să schimbe asta. Ar trebui o schimbare la 180 de grade prin care PNL să nu aibă candidat la prezidențiale. Oamenii își doresc liniște, stabilitate, prosperitate. Nu poate să existe prosperitate într-o țară care nu are stabilitate politică”.
Pentru șeful PNL, țara trebuie să aibă structuri integrate pentru orice amenințare. ”Când s-a vorbit despre rezerva armatei s-a referit ca a trecut media iar legislația trebuie primenită. Este o chestiune care se întâmplă în toată Europa. Ucraina nu cere decât sprijin logistic, ca atare au fost ani de zile în care partea de industrie de apărare a fost neglijată. Doar noi și Polonia am reușit să ne întărim sistemele de control”, a mai spus el.
Autor
-
Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.
View all posts
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News