VIDEO Liderii PNL au decis, în unanimitate, să susțină organizarea prezidențialelor la termen, adică în noiembrie

Sursa foto: Inquam Photos / Saul Pop

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL, că toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord să susţină desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen.

Preşedintele PNL a declarat după şedinţa conducerii partidului că un subiect a fost data alegerilor prezidenţiale.

”Am convenit, pe baza tuturor discuţiilor pe care le-am avut, ca precampania să nu se desfăşoare în luna iunie sau august, când e vacanţă, şi în felul acesta, în unanimitate toţi membrii Biroului Politic Naţional au fost de acord ca să susţinem desfăşurarea alegerilor prezidenţiale la termen”, a spus Ciucă.

Întrebat dacă PNL va ieși de la guvernare din cauza neînțelegerilor cu PSD, Ciucă a spus că PNL rămâne în coaliția de guvernare.

Întrebat cum le răspunde liderilor PSD care l-au acuzat că nu are onoare pentru că a refuzat să se țină de cuvânt cu organizarea alegerilor din septembrie, el a spus că „onoarea mea este și va rămâne pentru România și pentru români. În viața politică, lucrurile stau altfel. Dar diferența cred că trebuie să fie făcută de faptul că cei care au ridicat un astfel de subiect, mai întâi să se uite la propria prestație. Și dacă o fac vor ajunge singuri la o concluzie: onoarea nu e o sintagmă cu care să te joci la orice fel de supărare. E o chestiune pe care o ai sau nu o ai. Eu nu am vorbit de rău despre nici unul dintre ei. Sunt lucruri mult mai importante. Ceea ce are sau nu are fiecare rămâne de văzut. Sunt singurul om politic care a demonstrat că am onoare când am făcut transferul de mandat de la Palatul Victoria”.

Şedinţa conducerii PNL a avut loc în acelaşi timp cu consultările premierului cu partidele, la Palatul Victoria, pe calendarul alegerilor prezidenţiale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: