Ciucă: Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar

Sursa foto: gazetadecluj

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, duminică, în emisiunea în care şi-a prezentat volumul ”În slujba ţării” că nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar, unul dintre cele mai grele momente fiind să comunice familiilor că cei dragi au murit în luptă. Ciucă a povestit că generaţia sa şi-a dorit foarte mult intrarea în NATO. În plus, Nicolae Ciucă a comentat războiul din Ucraina.

Nicolae Ciucă a afirmat, duminică, în emisiunea în care şi-a prezentat volumul ”În slujba ţării”, că nu este deloc un fam al războiului.

”Nimeni nu poate să aprecieze şi să îşi dorească pacea mai mult decât un militar. Nimeni. Ştiţi cât de greu este să te duci acasă la o familie să-i anunţă că i s-a prăpădit soţul sau copilul?! Nu este vorbva despre eroi”, a declarat, duminică, Nicolae Ciucă.

El a povestit că generaţia sa şi-a dorit foarte mult intrarea ăn NATO: ”Eu sunt generaţia din Armată care am tânjit…ştiţi ce e aia a tânji? Adică ne-am dorit atât de mult să intrăm în NATO, pentru că reuşisem şi noi să deschidem ochii către cei care aveau echipamente, dotare, aveau alte proceduri Toate misiunile astea au fost făcue cu suflet. Nu vorbesc de mine, eu vorbesc de soldaţi”.

”Toate chestiunile care ţin de misiuni trebuie privite prin faptul că Armata nu a făcut decât să dea dovadă că  – cu o tehnică precară, cu dotare neadecvată şi-a îndeplinit miosiunile şi am fost apreciaţi. Aşa este cel mai important. Am compensat diferenţa de dotare şi echipare cu efortul personalului”, a agăugat  Nicolae Ciucă.

Generalul Ciucă afirmă că, după al Doilea Război Mondial, s-a crezut că nu vor mai exista oraşe, localităţi rase de pe faţa pământului şi că oamenii au înţeles că asta nu trebuie să se mai întâmple: ”Iacă-tă ce se întâmplă în Ucraina! Dispar localităţi, sate, comune, oraşe…Despre ce vorbim. Deci, omul…”.

Nicolae Ciucă crede că Zelenski nu avut de ales: ”Trebuia să-şi apere ţara (…) S-a depăşit limita diplomatică. Aici s-a ajuns doar la ambiţia imperiaistă, din păcate”.

”Ca orice război va avea un sfârşit. Nu există război fără sfârşit, doar că aici apare tragedia – consecinţele şi efectele acestui sfârşit de război nu poate nimeni să le evalueze. Nu poate nimeni sî spună când şi cum se va întâmpla”, a mai declarat Ciucă.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: