Ciucă nu exclude candidatura la prezidențiale, dar „să vedem care va fi încrederea pe care românii o acordă PNL”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, nu exclude o candidatură a sa la alegerile prezidențiale, dar speră ca liberalii să obţină mai întâi un scor bun la alegerile europarlamentare.

El a afirmat în emisiunea Briefing de la Digi24, că este „aproape clar pentru toată lumea că PNL va avea candidat”.

„Am spus și voi repeta, așteptăm rezultatul alegerilor. Vedem care vor fi procentele PNL, care va fi încrederea pe care românii o acordă PNL, care va fi rezultatul pe lista comună pentru că e un demers unic în istoria alegerilor europarlamentare. Nu ține doar de vrerea unei singure persoane și este un mecanism de partid și vom comunica oficial decizia. (…) Sigur că nu suntem atât de simpli în a înțelege că nu există o intenție politică, sigur că există, toată chestiunea e asumată la nivelul PNL, ca atare, aici sunt toate explicațiile, nu e nimic de adăugat. PNL trebuie să aibă candidat la prezidențiale”, a declarat Ciucă.

Liderul PNL a precizat totodată că liberalii sunt pe un trend de creştere în opţiunile de vot ale românilor, urmare a politicilor duse în ultimii ani.

„În condiția în care vom avea un scor pe măsura muncii colegilor mei, a tuturor liderilor de filială din țară și a activului de partid care be foarte unit, foarte determinat. Sunt reacții pe care le-am constatat. Eu sper într-un scor mare pentru că așa cum arată sondajele în momentul de față, PNL are un trend de creștere pentru că cetățenii au văzut foarte bine ce s-a întâmplat în administrațiile liberale, modul în care echipele noastre din administrațiile locale au reușit să atragă fonduri europene, de la bugetul de stat, să implementeze proiecte, să creeze condiții normale pentru cetățeni. E o întrebare pe care o înțeleg foarte bine, dacă ne uităm la sondaje, PNL se găsește undeva la 25% urcă și peste 25, ca atare, este un scor, dacă ne uităm la 2022, când PNL, după toate problemele care au existat, se situa undeva la 16%, avem o creștere de 70%, pe un fond de strângere a rândurilor în partid, pe un fond de organizare și mobilizare foarte bune. Toate chestiunile acestea au contat și contează”, a declarat preşedintele PNL.

În ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale, Ciucă a precizat că este aproape clar pentru toată lumea că PNL va avea un candidat propriu.

„Este aproape clar pentru toată lumea că PNL va avea candidat. În acest moment, așa cum arată lucrurile acum, vom avea fiecare candidatul lui și e normal să fie așa. Ar fi absolut nefiresc din partea PNL să aibă o altă opțiune ținând cont de munca pe care o desfășoară liberalii în teritoriu. Candidatura se stabilește, se decide la congres, este un respect față de toți cei care fac parte din structurile de conducere. PNL are oameni, lideri care au personalitate”, a declarat Ciucă la Digi24.

 

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: