VIDEO Ciucă: PNL a votat pentru asumarea răspunderii guvernului

Nicolae Ciuca
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, luni, că Biroul Politic al partidului a votat pentru angajarea răspunderii Guvernului pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale.

„Subiectul care este de interes major pentru toată lumea este acela al angajării răspunderii guvernamentale pe măsurile de reducere a cheltuielilor şi măsurilor fiscale. Am avut discuţii la nivelul liderilor PNL şi am prezentat cât se poate de clar care sunt elementele fundamentale pe care PNL le-a susţinut şi continuă să le susţină pentru angajarea acestei răspunderi. Elementele fundamentale sunt trei la număr, şi anume: reducerea cheltuielilor bugetare, reducerea evaziunii fiscale şi măsurile fiscale”, a spus Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

El a reiterat că PNL continuă să susţină menţinerea cotei unice de impozitare, va continua să susţină întreprinzătorii privaţi, mediul economic prin menţinerea cotei de impozitare la dividende la 8%.

 

@psnews.ro Ce au decis liberalii după ședinta biroului politic. Mai multe detalii pe site-ul psnews.ro #psnews #breakingnews #news #tiktok #tiktoknews #tiktokviral #viralnews #viral #pnl #guvern #ciuca #ciolacu #bani #romania ♬ original sound – PSNews

 

Ciucă a precizat că PNL susţine menţinerea actualei cote la TVA şi afirmă ca la nivelul întregii structuri guvernamentale să fie identificate măsurile prin care marile companii să plătească impozit pe profitul pe care îl realizează în România

„Susţinem ca la nivelul profesiilor liberale şi a PFA-urilor să se impună un plafon pentru CASS”, a adăugat liderul PNL.

El a precizat că, dincolo de aceste măsuri, este nevoie de un alt pachet prin care să fie susţinute măsuri de investiţii, de creştere economică

„Sunt trei linii pe care putem să le abordăm, este vorba de facilităţi fiscale, pentru utilităţi şi ajutor de stat personalizat pentru investiţiile care depăşesc suma de 50 de milioane de euro”, a arătat Ciucă.

Preşedintele PNL a anunţat şi că luni va avea loc o şedinţă a coaliţiei.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: