Ciucă: Relaţiile dintre România şi Japonia au un potenţial imens. Cele două ţări vor coopera mai strâns

Sursa foto: Instagram

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, l-a primit luni pe Hiroyuki Nagahama, vicepreşedintele Camerei Consilierilor din cadrul Dietei Naţionale a Japoniei, el arătând că relaţiile economice şi politice dintre România şi Japonia au un potenţial imens, care poate fi pus în valoare dacă cele două ţări vor coopera mai strâns şi pe mai multe domenii.

„Relaţiile economice şi politice dintre România şi Japonia au un potenţial imens, care poate fi pus în valoare dacă cele două ţări vor coopera mai strâns şi pe mai multe domenii. A fost concluzia întâlnirii pe care a avut-o azi, la Palatul Parlamentului, cu Hiroyuki Nagahama, vicepreşedintele Camerei Consilierilor din cadrul Dietei Naţionale a Japoniei”, a scris preşedintele Senatului pe Facebook.
Nicolae Ciucă arată că „Parteneriatul Strategic – semnat în martie 2023 de preşedintele Klaus Iohannis cu partea niponă – a ridicat relaţiile ţărilor noastre la cel mai înalt nivel din istoria acestui dialog bilateral”.
„În timpul mandatului meu de prim-ministru, Bucureştiul a reluat dialogul cu Tokyo pentru negocierea acestui proiect diplomatic. I-am mulţumit înaltului oaspete pentru sprijinul nemijlocit pe care ţara sa îl acordă României în procesul de integrare în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică. Admiterea ţării noastre în OCDE va consfinţi intrarea României în rândul ţărilor dezvoltate, pe care marii investitori internaţionali le iau permanent în calcul”, a completat Ciucă.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: