Ciucă dă asigurări: Românii stabiliţi în Spania vor putea deţine dublă cetăţenie

Sursa foto: Facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu membri ai comunităţii româneşti din Madrid, cărora le-a dat asigurări că până la sfârşitul anului şi cetăţenii români stabiliţi în Spania vor putea deţine dublă cetăţenie. O promisiune similară a fost făcută anterior şi româilor din regiunea Barcelonei. Ciucă se află în Spania împreună cu secretarul general al PNL Lucian Bode şi cu prim-vicepreşedintele Rareş Bogdan.

”Acordul privind dubla cetăţenie le va permite celor peste un milion de români din Spania să obţină cetăţenia spaniolă fără a renunţa la cea română, aşa cum cere legea fundamentală spaniolă în acest moment. Dubla cetăţenie va aduce beneficii semnificative comunităţii româneşti din Spania. Va fi un sprijin pentru oameni, în ceea ce priveşte accesul la locuri de muncă mai bine plătite”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit PNL.
Dubla cetăşenie pentru românii din Spania este un demers iniţiat de liderul PNL în timpul mandatului de prim-ministru, precizează PNL, adăugând că Spania mai are asemenea acorduri doar cu Portugalia şi Franţa.
Liderul PNL spune că a primit multe semnale din partea comunităţii româneşti că ar fi nevoie de mai multe zboruri care să facă legătura între Spania şi România.
Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: