Medicii caută soluții pentru a se proteja de atacurile cibernetice

Sursa foto: Facebook

Specialiști în securitate cibernetică vor furniza medicilor informații esențiale despre modalitățile prin care aceștia își pot proteja sistemele informatice și confidențialitatea datelor medicale ale pacienților.

Pentru a proteja medicii în cazul atacurilor cibernetice, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti organizeză în cursul săptămânii viitoare, o conferință online cu tema ”Cum să ne protejăm cibernetic cabinetul medical”.

Evenimentul se adresează în primul rând medicilor care lucrează în cabinete din ambulatoriul de specialitate și medicina de familie, dar și oricăror alți medici doritori, a spus prof.dr. Cătălina Poiană, președinta Colegiului Medicilor București.

Speakeri specialiști în securitate cibernetică vor furniza medicilor informații esențiale și utile despre modalitățile prin care aceștia își pot proteja sistemele informatice și confidențialitatea datelor medicale ale pacienților.

„Siguranța datelor medicale este extrem de importantă atât pentru pacienți, cât și pentru profesioniștii din domeniul sănătății și este esențial și util ca medicii să fie pregătiți să răspundă cât mai bine acestor provocări cibernetice”, a spus prof.dr.Cătălina Poiană, medic primar endocrinolog, președinta Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Conferința este organizată ca un răspuns al Colegiului Medicilor din Municipiul București și o acțiune directă în sprijinul medicilor în contextul atacului cibernetic din noaptea de 11 spre 12 februarie 2024, care a afectat unități medicale din țară și din București și care a subliniat, totodată, importanța unei securități cibernetice în mediul medical.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL