Ciucu, întrebat dacă este mulțumit de activitatea sa la primărie: „Nu sunt. N-o să fiu niciodată, că așa sunt eu”

Foto: PS News Ciprian CIUCU si Marinela Angheluș

Invitatul Marinelei Angheluș la Puterea Știrilor, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu a vorbit despre proiectele de investiții, reabilitarea pieței Valea Ialomiței, digul de la Lacul Morii care, promite edilul, va fi „unul dintre cele mai faine locuri din București”.

Dacă nu reabilităm această piață, ar fi fost închisă, astăzi pentru că ISU venea și o închidea. Era în pericol de de incendiu și avea probleme structurale, se infiltra apă și prezența risc la cutremur etc. Nu pot să las oamenii în comunitate fără o piață, mai ales, cum este Piața Vale Ialomiței. De aceea am contractat servicii de proiectare, servicii de execuție a lucrărilor.

Ciprian Ciucu: Anul acesta dăm drumul la faza trei în construcția Parcul Liniei

Acuma în curând o să terminăm faza doi. Ajungem la 7 hectare de parc într-o zonă aglomerată din București, nu undeva pe câmp, în afară Bucureștiului cum se mai face.  Contractăm anul acesta și dăm drumul la faza trei. Va fi un parc liniar de 4km. Lucrăm la caietul de sarcini pentru Digul Lacul  Morii, unde o să fie  baze sportive, cu timp liber de calitate petrecut de oameni. Deci o să fie unul dintre cele mai faine locuri din București.

Școli, grădinițe, străzi de la zero: strada Valea Largă, drumul osie care este gata. Continuăm cu faza a 2-a la Drumul Roții. Vorbim de zeci de proiecte, nu exagerez și de aici și faptul că pe o parte deja le-am finalizat și oamenii au încredere. Le-am anunțat la început: fac asta, asta, asta…și pe măsură ce le apar și oamenii le văd că există, chiar dacă nu sunt gata alte proiecte, ei au încredere ca odată ce le-am anunțat, vor fi livrate.

Ciprian Ciucu: După aproape 4 ani de zile la Primăria Sectorului 6, îți dai seama ce merge și ce nu merge

Nu, n-o să fiu niciodată mulțumit, că așa sunt eu. Din câte mi-am propus pentru 4 ani sunt undeva la 50% -60% dar cred că mi-am propropus și prea mult. Sunt lucruri puține pe care nu le-am făcut și nici nu le mai fac pentru că atunci când am scris programul nu aveam toate informațiile și unele sunt nerealiste și sunt lucruri la care nici nu m-am uit atunci, dar pe care le-am făcut între timp sau pe care le fac în acest moment. Deci un program de guvernare locală l-am și scris și singur arată capacitatea candidatul de a-l înțelege și de a-l urma.

Ciprian Ciucu: Atunci când ești candidat e bine să fii doar rațional și matur și să-ți reconsideri poziția

Cele mai multe lucruri le-am făcut, dar odată ce ajungi în funcție și ai acces la date despre bani, despre contracte, despre cum merg lucrurile, despre tipuri de analize la care nu ai acces, e dificil. Atunci când ești candidat e bine să fii doar rațional și matur și să-ți reconsideri poziția și să-ți dai seama ce merge și ce nu merge și pe ce te duci, pe ce prioritizezi, că nu poți să le faci pe toate dintr-o dată.

Ciprian Ciucu: Dacă te duci pe 10 direcții și muncești mult, din cele 10, îți ies cinci

Deși și aici mi-am schimbat puțin practică, mi-am schimbat puțin teoria. Înainte vorbeam despre planificare bugetară strategică și teoria spunea că să nu te duci pe toate domeniile, să te duci pe două-trei direcții strategice și să consolidezi acolo ca să se vadă rezultatele. Și așa se spune și la școală să faci, dar din practică, în România n-am făcut așa și ne-am dus peste tot.

Partea bună a fost faptul că ele au o viteză diferită cu care apar și nu știi când deblochează un aviz și când vii în fața oamenilor să te întrebe ce ai făcut. Și dacă te duci numai pe două-trei direcții, poți să nu mai livrezi nimic.

Dacă te duci pe nouă direcții, 10 direcții și muncești la fel de mult împreună cu ceilalți oameni, din alea nouă, îți ies cinci. Și atunci este bine. Poți să vii cu ceva în fața oamenilor.  Dar le faci pe toate, nu în 4 ani, dar le faci în 6 ani. Și  atunci, oamenii au ceva de câștigat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL