CJ Iași: Noul terminal al Aeroportului Internațional Iași a ajuns la stadiul de execuție de 95 la sută

Sursă foto: Facebook CJ Iaşi

Noul terminal al Aeroportului Internațional Iași a ajuns la stadiul de execuție de 95 la sută, conform anunțului făcut de reprezentanții Consiliului Județean Iași.

„Lucrările la terminalul T4 au intrat în linie dreaptă și mai este doar un pas până la finalizarea celui mai complex proiect cu fonduri europene, implementat vreodată la Aeroportul Iași”, se arată în comunicatul emis de CJ Iași.

Conform informațiilor oferite, T4 are o suprafață desfășurată de peste 31 de mii de metri pătrați, trei niveluri (subsol, parter, etaj) și o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an. În noul terminal ce va deservi zborurile internaționale, vor funcționa 20 de birouri check-in, opt sisteme self check-in, cinci filtre de control securitate + 1 VIP, trei porți la Sosiri, șapte porți de îmbarcare Plecări, un salon VIP Lounge și unul de Business Lounge.

„Odată cu operaționalizarea noului terminal, din 2024, deschidem un nou capitol în istoria IASI Airport, principalul pilon de dezvoltare economică a regiunii de Nord-Est”, au afirmat reprezentanții CJ Iași.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL