Clotilde Armand lasă 4000 de elevi fără afterschool în noul an școlar

foto: Facebook

Clotilde Armand, încă primar al Sectorului 1, a dorit probabil răzbunare pentru faptul că nu a mai fost aleasă edil în cel mai important sector al Capitalei. Şi cum s-a gândit că ar putea asta? Îngropând programul de aftershool început în 2016 şi de care beneficiau nu mai puţin de 4.000 de elevi. De ce? Pentru că poate. 

„Educaţie pentru viaţă” este numele programului de care beneficiau elevii din Sectorul 1, susţinut de la bugetul local şi care funcţiona din 2016.

Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, este cel care a dezvăluit iniţativa actualului edil al sectorului, pe pagina sa de Facebook.

„Clotilde Armand lasă aproape 4000 de elevi fără programul afterschool în anul școlar 2024-2025
Cu doar câteva zile înainte de începerea noului an școlar, Clotilde Armand a inițiat o hotărâre de consiliu local prin care a îngropat proiectul de servicii afterschool început încă din 2016, “Educație pentru Viață”.
Înainte de a pleca acasă, unde au trimis-o cetățenii, Clotilde Armand a dăruit încă un “cadou” otrăvit comunității din Sectorul 1, ca răspuns, probabil, la rezultatul alegerilor locale: a înghețat programul afterschool, proiect initiat de grupul PSD încă din anul 2016. Acesta vine în întâmpinarea elevilor, cât și a părinților, oferind servicii educaționale și sociale la cele mai înalte standarde. Este primul proiect de acest fel, susținut de la bugetul local, din întreg Bucureștiul.
În loc să se preocupe de starea unităților de învățământ și condițiile în care vor începe de astăzi noul an școlar miile de elevi, profesori și cadre auxiliare, edilul de la Sectorul 1 a inițiat o hotărâre aberantă. Unitățile de învățământ vor fi responsabile de implementarea programului afterschool, dar fără să primească sumele și timpul necesare.
Grupul consilierilor locali PSD Sector 1 a amendat hotărârea și, totodată, va solicita primarului o ședință urgentă pentru a remedia această nedreptate.
Armand a absentat 4 ani din funcția de primar, iar acum se răzbună inutil pe cei 3966 de elevi înscriși în proiect. PSD Sector 1 va lua măsuri ca să rezolve această problemă, astfel încât elevii să poată beneficia în continuare de avantajele programului afterschool”, a scris Manole.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: