UPDATE – Breşă de securitate la Camera Deputaţilor – S-au furat 316 documente, inclusiv cele ce conțin date personale

Sursa foto: gov.ro

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, miercuri, că în atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor s-au furat 316 documente, inclusiv copii ale actelor de identitate ale parlamentarilor. De asemenea, ministrul anunţă un atac cibernetic masiv asupra site-ului Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizăriii, Bogdan Ivan, a vorbit, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor.

”Vorbim de un total de 316 fişiere care au fost copiate, dintre care 190 documente scanate şi 36 edtabile”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, au fost sustrase atât documente publice, dar şi acte de identitate ale parlamentarilor.

”Conţinutul lor este unul public şi anume contracte de servicii, adrese instituţionale, date din buget şi date care nu sunt destinate publicului – copii după actele de identitate ale parlamentarilor”, a mai precizat ministrul.

Acesta anunţă, de asemenea, un atac cibernetic masiv asupra site-ului DNSC.

”În cursul noptţii, între ora 1 şi 7 dimineaţa, site-ul DNSC a fost atacat, cu o pondere de 18.000 de accesări pe secundă”, a mai afirmat Ivan.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: