Cluj-Napoca, investiții pentru amenajarea a peste 1 hectar de spațiu verde

Foto: Emil Boc

Emil Boc, primarul Municipiului Cluj-Napoca, a anunțat investiții de peste 23 de milioane euro prin fonduri europene pentru amenajarea a 1,2 ha de spațiu verde.

În cifre, acest lucru înseamnă : 957 de arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pentru pietoni și biciclete, zonă de agrement și plajă amenajată, locuri de joacă, zone de fitness și sport pentru toate vârstele.

„Am verificat, împreună cu viceprimarul Dan Ștefan Tarcea și colegii mei din primărie, stadiul lucrărilor la proiectul de regenerare urbană aferent Luncii Someșului Mic – ReThinking Someș, în cartierul Grigorescu. De-a lungul râului Someș sunt amenajate locuri de joacă pentru copii, zone de fitness și zone pentru practicarea sportului în aer liber, precum terenuri de baschet, fotbal sau handbal. Iluminatul public în zonă va fi asigurat cu LED; în plus, aici vor fi instalate stații de încărcare pentru biciclete, trotinete, autovehicule electrice și hibrid, urmând ca rețeau de încărcare să fie extinsă la nivelul orașului.”, a declarat liberalul.

Proiectul este realizat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea contractului de execuție fiind de peste 116 milioane de lei cu TVA.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: