CNA cere autorităților de la București să îl protejeze pe jurnalistul român căruia Rusia i-a deschis dosar penal

Sursa foto: pixabay

CNA a avut o primă reacție după ce presa de stat din Rusia a anunțat că FSB i-a deschis dosar penal jurnalistului Mircea Barbu, corespondentul Hotnews care a relatat din Kursk după ce armata ucraineană a început o incursiune în luna august.

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a solicitat autorităților române protecția jurnalistului Mircea Barbu și a condamnat decizia Serviciului Federal de Securitate al Rusiei de a deschide dosare penale unor jurnaliști străini, printre care se află și corespondentul Hotnews, respectiv, Fletcher Young și Catherine Diss de la televiziunea australiană ABC, care relatează din zonele de conflict dintre forțele ucrainene și cele rusești.

„Relatările jurnalistului român, accesibile și în mediul online, sunt realizate cu profesionalism și nu pot fi confundate cu acte ostile de propagandă. Forțele militare angajate în luptă nu trebuie să considere că jurnaliștii care relatează din zone de conflict sunt inamici. Ei trebuie să fie protejați pentru a le permite să transmită publicului informații cât mai apropiate de realitatea din teren. Hărțuirea acestora constituie un atentat la libertatea de informare și la liberul acces la informații de un excepțional interes public”, a transmis forul audiovizual, citat de Hotnews.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: