CNAS a introdus noi analize gratuite pe care cei cu vârste între 18 și 39 de ani le pot face

Sursa foto: Pexels/Karolina Grabowska

Caza Națională de Asigurări de Sănătate a început de ceva timp o campanie de promovare a serviciilor medicale care se oferă gratuit persoanelor. Multe dintre aceste servicii sunt nou introduse, iar oamenii pot obține informații cu privire la acestea la sediile județene ale instituției, la medicii de familie și pe mijloacele de comunicare on line ale instituțiilor.

Campania începută de CNAS se axează pe prevenție. Astfel, sub îndemnul „Mergi la medic, ai grijă de sănătate ta, în fiecare săptămână”, instituția informează cu privire la serviciile medicale de prevenție care se acordă gratuit prin sistemul asigurărilor de sănătate.

 „O viață sănătoasă mâine începe astăzi cu un control preventiv la medicul de familie. Pentru persoanele active, care au între 18 și 39 de ani, poate această vizită nu este prioritatea zero astăzi, în special dacă nu ne doare nimic sau nu avem nicio îngrijorare medicală. De unde și probabilitatea de a amâna această vizită medicală. Sănătatea este bunul cel mai de preț pe care îl avem. Investiți în sănătatea voastră prevenind problemele medicale înainte ca ele sa apară printr-o vizită la medicul de familie.”, a declarat dr. Andrei Baciu, președinte al CNAS.

Astfel, sibienii care fac parte din categoria de vârstă 18-39 ani, pot beneficia gratuit de următoarele servicii:

Hemoleucogramă completă

VSH

Glicemie

Colesterol seric total

LDL colesterol

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL